Antena

Bucureștenii au făcut coadă la pâinea naturală vândută la Muzeul Satului. Comercianții prepară pâinea ca la „bunica acasă”

Pâinea făcută ca la „bunica acasă” i-a făcut pe bucureșteni să aștepte minute în șir la coadă. Iată care sunt ingredientele ce îi dă gustul autentic!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Octombrie 2024, 15:29 | Actualizat: Miercuri, 09 Octombrie 2024, 16:21
Bucureștenii au făcut coadă la pâinea naturală vândută la Muzeul Satului.
Antena 1

Zeci de bucureșteni s-au înghesuit la Muzeul Satului pentru a cumpăra celebra pâine făcută ca la „bunica acasă”.

Comercianții care au păstrat rețete originală a pâinii cu maia au adus-o la Muzeul Satului din București pentru ca oamenii să se bucure de gustul autentic pe care mulți îl adora.

Pe aceeași temă

Iată ce spun vânzătorii despre pâinea care i-a făcut pe cetățeni să stea la coadă!

Bucureștenii au făcut coadă la pâinea naturală vândută la Muzeul Satului

Pâinea tradițională este găsită din ce în ce mai rar în marile magazine din țară, iar acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori fie din lipsă de timp pentru a o prepara acasă, fie pentru că românii aleg variantele mai ieftine din dorința de a reuși să economisească cât mai mult.

„În general în zonele de la ţară oamenii încă îşi mai fac pâinea naturală. Nu se găseşte pâine naturală pe piaţa pentru că este foarte multă muncă. Trebuie lăsată la dospit maiaua câteva zile, după care se face pâinea. În general, pâinea se face manual, pâinea pe care o ştim noi, de casă. Nu se face malaxată, se lasă la dospit, iarăşi se bate, iarăşi se lasă la dospit după care se bagă în cuptoare", a spus Mariana Găncilă, producător de pâine într-un interviu acordat pentru Observator News.

Cu toate acestea, există și persoane care ar plăti oricât și ar sta la cozi uriașe doar pentru a cumpăra o pâine făcută ca la „bunica acasă”, dat fiind faptul că în urmă cu doar câteva zile bucureștenii au luat cu asalt Muzeul Satului pentru a prinde pâinea perfectă.

Iată ce spun comercianții despre pâinea atât de iubită de români!

„La noi pâinea îi cum făcea bunica acasă: maia, un pic de drojdie, cartof, făină, sare, apă. O pâine naturală se poate recunoaşte foarte usor din cauză că painea noastră nu-i elastică, nu se întinde, e pâine trândoasă cum se zice la noi în Ardeal, e mai tare în consistenţa ei” a declarat pentru sursa citată anterior, Camelia Hegbeli, comerciant.

Pâinea naturală care poate rezista chiar și 10 zile fără să se strice se vinde cu prețul minim de 15 lei și poate ajunge până la 20 de lei per kilogram.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Datele INS arată că românii mănâncă în medie 7 kilograme pe lună, în scădere totuşi faţă de alţi ani.

Whatsapp LinkedIn
pâine alimente bucurești
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Comuna unde curge apă neagră la robinet prin ţevi de petrol. Localnicii plătesc facturi de sute de lei. Reacţia furnizorului. "E bună de băut"
Videoclipul zilei
Citește și
Cât costă o pâine cu maia în brutăria deținută de Laura Cosoi. Oamenii stau minute bune la coadă
Pâine retrasă de la vânzare după apariția unor suspiciuni de contaminare. Despre ce sortiment este vorba
Ce se întamplă în corpul tău dacă renunți să mai mănânci pâine timp de o lună. Care sunt...
„Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată?” Ce spune Chef Florin Dumitrescu despre cel...
Video recomandate
Video
Citește și