Cotlet de porc în crustă de ceapă verde cu sos de muștar și garnitură de cartofi - Reţeta lui Chef Berry la Star Matinal
Cotlet de porc în crustă de ceapă verde cu sos de muștar și garnitură de cartofi este rețeta pe care ne-o propune Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, pentru un prânz generos în familie, sau de ce nu, pentru o masă festivă, la așa combinație de ingrediente.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 12 Martie 2020, 12:50 | Actualizat: Joi, 12 Martie 2020, 13:54Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un preparat delicios de post care conţine carne de porc, pesmet, muștar, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente:
- 500 gr cotlet de porc cu os
- 50 gr nuci
- muștar boabe
- frunze de mente
- muștar clasic
- pesmet
- morcovi
- cartofi
- ceapă verde
- sare și piper
- usturoi
Mod de preparare
Cotletul de porc se masează bine cu usturoi pisat și asezonat cu sare și piper. Se înfășoară în folie alimentară și se scufundă în apă fierbinte, la 50 de grade, pentru 15-20 de minute. În acest fel, cotletul de porc își va menține forma și se va întrepătrunde cu aromele condimentelor.
După acest procedeu, se scoate cotletul din folie, se feliază și se rumenesc feliile în unt pe ambele părți.
Din aceeași categorie, mai vedeți și:
Rețeta Piept de porc aromatizat cu garnitură de cartofi fondanți
Se pregătește o compoziție din ceapă verde tocată mărunt și amestecată cu ulei și alta din albușuri mixate și transformate în bezea, apoi amestecate cu pesmet. Feliile din cotlet de porc se trec prin compoziția cu ceapă verde, apoi prin cea cu pesmet și se dau la cuptor pentru 5 minute, la 200 de grade.
Mai puteți opta și pentru:
Rețeta de Ruladă din mușchiuleț de vită cu brânzeturi, nuci și rucola
Cartofii și morcovii se vor coace la cuptor și vor reprezenta garnitura pentru cotletul de porc și toate se vor servi cu un sos preparat din cele două tipuri de muștar cu nuci și mentă.
O combinație perfectă pentru o rețetă de friptură!
Spor și poftă bună!