Nu este o rețetă de friptură obișnuită, modul de preparare este unul mai complex și mai interesant, cu o combinația de ingrediente ce va aromatiza perfect pieptul de porc.
Ingrediente pentru Rețeta Piept de porc aromatizat cu garnitură de cartofi fondanți:
- 500 gr piept de porc
- ghimbir
- ceapă verde
- ceapă roșie
- 500 gr cartofi
- grăsime de porc
- foi de dafin
- hrean
- muștar boabe
- unt
Mod de preparare pentru Rețeta Piept de porc aromatizat cu garnitură de cartofi fondanți
Pieptul de porc se opărește pentru 1-2 minute în apă clocotită cu puțină sare.
Din ceapa, tocată mărunt, cu ghimbir, piper și multă sare se prepară o marinadă în care se introduce pieptul de porc. Se acoperă vasul cu un capac, sau cu foaie de staniol și se dă la cuptor, la 230 de grade, pentru o oră și 30 de minute.
Într-un vas, se pune apă la fiert cu foi de dafin sare și boabe de piper. Se adaugă și grăsime de porc, iar în această compoziție se vor fierbe cartofii curățați de coajă. După ce încep să se pătrundă cartofii, se scot și se lasă să se răcească. Se amestecă, apoi cu grăsime de porc, piper și usturoi și se dau la cuptor pentru gratinat, pentru 5 minute, la 230 grade.
- Pentru cei care nu agreează carnea de porc, pot opta pentru Rețeta Mușchi de vită cu sos de vișine și garnitură de cartofi noi cu piure de broccoli!
Pieptul de porc se servește alături de cartofii fondanți, cu diverse sosuri cum ar fi: un sos de sfeclă roșie, un sos verde de ceapă și verdeață, sau un sos picant de hrean.
Spor și poftă bună!