Cum să prepari cel mai bun sos de paste cu doar trei ingrediente. Secretul bucătarilor pentru acest preparat
Pastele sunt un preparat iubit de toți oamenii. Iar ceea ce face pastele să fie delicioase este sosul. Iată o rețetă de sos de paste care conține doar trei ingrediente.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 18 August 2023, 11:29 | Actualizat: Vineri, 18 August 2023, 12:25Când vine vorba de alegerea unui sos care să însoțească pastele, posibilitățile sunt nesfârșite. Rafturile supermarketurilor sunt umplute cu o gamă largă de arome și mărci, dar sosurile cumpărate din magazin pot fi scumpe și pline cu aditivi nesănătoși.
Cum să prepari cel mai bun sos de paste cu doar trei ingrediente
De aceea, uneori, cel mai bine este să apelezi la sosuri de casă, precum cel considerat drept „cel mai bun” din lume, care necesită doar trei ingrediente accesibile. Această rețetă sigură a fost creată de renumitul bucătar Marcella Hazan, care s-a născut în Italia și a deschis ulterior o școală de gătit în New York.
Pe aceeași temăDeși a murit în 2013, moștenirea ei continuă prin cartea lansată de ea „Essentials of Classic Italian Cooking”, care prezintă rețeta ei iubită de sos constând în roșii la conserva, unt și o ceapă.
Ceea ce face această rețetă și mai atrăgătoare este simplitatea ei. Nu este nevoie de tocat, ceea ce o face alegerea perfecta pentru o cina ușor de preparat în timpul săptămânii, pe care întreaga familie o va adora.
Pentru a crea acest sos, pur și simplu puneți o jumătate de ceapă curățată într-o oală cu unt și roșii din conserva, apoi lăsați-o să fiarbă timp de 45 de minute. Rezultatul este un sos delicios de aromat care va ridica la înâlțime orice fel de preparat cu paste.
O publicație gastronomică descrie creația Marcellei Hazan drept „cea mai bună din lume”. Soțul ei, Victor, a vorbit despre metodele ei eficiente, spunând așa: „Marcella este un geniu când vine vorba de gust. Ea a înțeles imediat modul în care aroma afectează un fel de mâncare. El a întrebat: „De ce toacă o ceapă? o să pun împreună ceapa, roșia și untul și să uităm de asta”.
Deși gustul rămâne subiectiv, este cunoscut faptul că italienii prețuiesc simplitatea în gătit, calitatea ingredientelor fiind primordială, mai ales când vine vorba de roșii. Marcella a scris în cartea ei: „Nici un alt preparat nu are mai mult succes în a oferi satisfacții prodigioase ale gătitului italian decât un sos cu roșii executat cu competență”.