Rețetă ciorbă de lobodă. Cum să faci cea mai bună ciorbă de lobodă de post
Rețetă Ciorbă de lobodă. Cum să faci cea mai bună ciorbă de lobodă de post - pentru că suntem în Postul Paștelui 2019, ne-am gândit să îți oferim o rețetă ușor de preparat, benefică pentru sănatate și care înglobează verdețurile de sezon
Publicat: Joi, 04 Aprilie 2019, 09:27 | Actualizat: Joi, 04 Aprilie 2019, 15:37Rețetă Ciorbă de lobodă. Cum să faci cea mai bună ciorbă de lobodă de post - pentru că suntem în Postul Paștelui 2019, ne-am gândit să îți oferim o rețetă ușor de preparat, benefică pentru sănatate și care înglobează verdețurile de sezon
Mai sunt câteva săptămâni din Postul Paștelui și până pe 28 aprilie vom continua să ne bucurăm de bucate de post. Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește prepararea de rețete de post, noi îți sărim în ajutor. Ce ai zice de o ciorbă de lobodă sănătoasă și delicioasă, care te va ajuta să profiți de verdețurile bogate în vitamine ale primăverii? Iată o rețetă ce te va face să te lingi pe degete.
Ciorbă de lobodă
Ingrediente
- 6 legaturi lobodă roşie
- 1 legatura ceapă verde
- 2-3 cartofi noi
- 2 morcovi
- 1 legatura leuştean
- 1 legatura pătrunjel
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei de măsline
- 500 ml borş
Mod de preparare
Mai întâi alegem loboda pe care o spălăm de 4-5 ori în apă rece și o lăsăm la scurs în sită. Între timp, punem aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriță de sare. Când apa fierbe, adăugăm loboda. O lăsăm să dea în câteva clocote, o scoatem din oală și o punem la scurs în sită.
Spălăm morcovii, cartofii și ceapa, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în zeama de la lobodă. După fierbere, adăugăm loboda tocată peste legume. Condimentăm cu sare și piper și le lăsăm să clocotească. Separat, punem borșul într-un ibric și lăsăm să dea în clocot. Apoi, îl turnăm în oală peste ciorbă. Adăugăm pătrunjel și leuștean
Dacă nu ții post și vrei să adaugi un plus de savoare, o poți servi dreasă cu iaurt sau smântână.