Rețeta de socată fără zahăr. Cum să prepari o băutură sănătoasă, dar care să rămână la fel de savuroasă
Pentru cei care s-au săturat să bea sucuri din comerț, gospodinele propun o băutură delicioasă, dar extrem de sănătoasă, întrucât nu conține zahăr. Află din rândurile de mai jos cum prepari pas cu pas cea mai savuroasă răcoritoare pentru zilele caniculare de vară!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 05 Iunie 2023, 16:59 | Actualizat: Marti, 27 Iunie 2023, 07:43Aflându-ne în perioada în care se face și se culege socul, este momentul ideal să prepari acasă una dintre cele mai în vogă băuturi ale sezonului.
Însă, dacă nu știi de unde să începi, îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă de socată fără zahăr, care nu va fi doar ușor de realizat, ci și foarte sănătoasă! Iată ce ingrediente să folosești, dar și cum să o prepari pas cu pas!
Pe aceeași temăRețeta pentru cea mai savuroasă și răcoroasă socată fără zahăr
Dacă vrei să încerci ceva natural și făcut în casă, gospodinele recomandă să încerci socata, mai ales că, în această perioadă, florile de soc se găsesc din belșug! Gustul băuturii îți va încânta papilele gustative și clar o vei prepara din nou.
Mai mult decât atât, această băutură promite să fie una și extrem de sănătoasă, întrucât nu conține deloc zahăr din comerț. Iată ce adaugă gospodinele în rețeta de socată pentru a-și păstra savoarea!
Pe aceeași temăIngrediente:
- 3 litri de apă plata, filtrată
- 7/8 flori medii de soc
- 7 linguri de miere
- 2 lămâi
Cum să prepari pas cu pas cea mai simplă rețetă de socată fără zahăr
Pentru început, în cantitatea de apă recomandată se vor adăuga cele șapte linguri de miere, urmând ca apoi să se amestece totul foarte bine până în momentul în care îndulcitorul natural se dizolvă.
Pe urmă, în apa îndulcită se vor adăuga sucul stors de la o lămâie și florile de soc, alături de cealaltă lămâie rămasă, tăiată rondele, potrivit Spynews.
La final, se pune capacul, dar nu se închide complet, deoarece aerul trebuie să pătrundă în socată. Compoziția se va lăsa la macerat într-un loc cu soare pentru aproximativ patru sau cinci zile, în funcție de cât de acidulată îți dorești să devină băutura. Între timp, se va amesteca foarte bine conținutul dimineața și seara.
După ce s-a scurs timpul de macerare, se strecoară totul printr-o sită și, ulterior, printr-o pânză de tifon. Lichidul rezultat se va depozita în sticle cu dop, care se vor lăsa la frigider sau în locuri răcoroase, urmând ca, ulterior, băutura să fie gata pentru a fi servită!
Pe aceeași temă