Antena

Rețeta de socată fără zahăr. Cum să prepari o băutură sănătoasă, dar care să rămână la fel de savuroasă

Pentru cei care s-au săturat să bea sucuri din comerț, gospodinele propun o băutură delicioasă, dar extrem de sănătoasă, întrucât nu conține zahăr. Află din rândurile de mai jos cum prepari pas cu pas cea mai savuroasă răcoritoare pentru zilele caniculare de vară!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 05 Iunie 2023, 16:59 | Actualizat: Marti, 27 Iunie 2023, 07:43
Galerie de imagini
Rețeta de socată fără zahăr. Cum să prepari o băutură sănătoasă, dar care să rămână la fel de savuroasă
Shutterstock

Aflându-ne în perioada în care se face și se culege socul, este momentul ideal să prepari acasă una dintre cele mai în vogă băuturi ale sezonului.

Însă, dacă nu știi de unde să începi, îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă de socată fără zahăr, care nu va fi doar ușor de realizat, ci și foarte sănătoasă! Iată ce ingrediente să folosești, dar și cum să o prepari pas cu pas!

Pe aceeași temă

Rețeta pentru cea mai savuroasă și răcoroasă socată fără zahăr

Dacă vrei să încerci ceva natural și făcut în casă, gospodinele recomandă să încerci socata, mai ales că, în această perioadă, florile de soc se găsesc din belșug! Gustul băuturii îți va încânta papilele gustative și clar o vei prepara din nou.

Mai mult decât atât, această băutură promite să fie una și extrem de sănătoasă, întrucât nu conține deloc zahăr din comerț. Iată ce adaugă gospodinele în rețeta de socată pentru a-și păstra savoarea!

Pe aceeași temă

Ingrediente:

Cum să prepari pas cu pas cea mai simplă rețetă de socată fără zahăr

Pentru început, în cantitatea de apă recomandată se vor adăuga cele șapte linguri de miere, urmând ca apoi să se amestece totul foarte bine până în momentul în care îndulcitorul natural se dizolvă.

Pe urmă, în apa îndulcită se vor adăuga sucul stors de la o lămâie și florile de soc, alături de cealaltă lămâie rămasă, tăiată rondele, potrivit Spynews.

Recomandari A1

La final, se pune capacul, dar nu se închide complet, deoarece aerul trebuie să pătrundă în socată. Compoziția se va lăsa la macerat într-un loc cu soare pentru aproximativ patru sau cinci zile, în funcție de cât de acidulată îți dorești să devină băutura. Între timp, se va amesteca foarte bine conținutul dimineața și seara.

După ce s-a scurs timpul de macerare, se strecoară totul printr-o sită și, ulterior, printr-o pânză de tifon. Lichidul rezultat se va depozita în sticle cu dop, care se vor lăsa la frigider sau în locuri răcoroase, urmând ca, ulterior, băutura să fie gata pentru a fi servită!

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
socată rețetă
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret în Cimitirul Lutheran din Capitală. Vestea a stârnit val de speculații. Adriana Bahmuţeanu nu a fost prezentă
Videoclipul zilei
Citește și
Socată. Cum faci cea mai bună socată și care sunt beneficiile ei pentru dietă
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o perioadă de prosperitate pe 15 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Actrița Hande Ercel i-a surprins pe fani cu ultima sa postare de pe rețelele de socializare. Motivul pentru care a... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Ultimatum de 24 de ore pentru Putin: „Ori oprește agresiunea, ori le dau ucrainenilor rachete Taurus să atace... Libertatea.ro
După curentul electric, urmează și scumpirea polițelor RCA. Impact major asupra inflației în 2025:... Ziare.com
Calvarul emoţional prin care trece Leonard Doroftei: „Îmi vine să îmi dau pumni în cap!” Coşmarul... AntenaSport
Celine Dion, apariție fermecătoare la un eveniment important! Artista a purtat o rochie roz strălucitoare și a... Elle
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect HelloTaste.ro
Cum slăbești 5 kg în 3 zile cu cartofi fierți și iaurt. Rețeta virală pe TikTok Antena3.ro
Când vom renunța la telefoane mobile, potrivit lui Mark Zuckerberg. CEO-ul Meta a dezvăluit și ce tehnologie le... useit
Horoscopul zilei de 15 noiembrie 2024. Leii sunt determinați să reușească. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Românii își reduc bugetul de sărbători din cauza creșterii prețurilor Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Anul 2025, un coșmar pentru aceste zodii. Vor avea pierderi financiare, ajung la fundul sacului Playtech
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să... Redactia.ro
Filmul carambolului de pe A3, unde 12 maşini s-au ciocnit una după alta. Cum s-a produs haosul: "Şocul vieţii mele" Observator
Cum influențează diabetul dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți măsura glicemia MediCOOL
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică HelloTaste
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului ProSport
Gigi BECALI, obligat de Raiffeisen să-și depoziteze cele 40 de milioane de dolari la o altă bancă: „Vina era... Gandul
Ce le-a făcut Adelina Pestrițu fostelor colege Teo Trandafir și Ilinca Vandici: „Măi, eu nu mai pot cu asta”... CanCan
Telepatia gemenilor: mit sau adevăr? DeParinti
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater:... ZUTV
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă UseIT
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Hello Taste