Antena Căutare

Socată. Cum faci cea mai bună socată și care sunt beneficiile ei pentru dietă

Socată. Socata este o băutură delicioasă, dacă știi cum să o faci și are numeroase beneficii pentru dietă și sănătate. Iată cum prepari rețeta de socată cea mai rapidă

Socată. Cum faci cea mai bună socată și care sunt beneficiile ei pentru dietă Galerie
Socata

Socată. Cea mai bună rețetă de socată. Socata este o băutură delicioasă, dacă știi cum să o faci și are numeroase beneficii pentru dietă și sănătate. Iată cum prepari cea mai rapidă rețetă de socată

Socata este o băutură tradițională românească, are numeroase beneficii pentru sănătate și se prepară în lunile mai-iunie. Socul este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, pentru că florile de soc conțin nitrat de potasiu, caroten, vitamina C, zaharuri, mucilagii, fapt pentru care, sub formă de ceai sau suc, elimină excesul de apă de la nivelul țesuturilor, ajută la dizolvarea stratului adipos și stimulează digestia.

De asemenea, cura cu socată produce o stare de relaxare a întregului organism.

Când se culeg florile de soc

Florile de soc pentru rețeta de socată este să bine să fie recoltate la începutul înfloririi, când mare parte dintre ele, adică 70-80% sunt înflorite. Dacă sunt culese prea târziu florile de soc devin amare, iar socata nu mai iese la fel de savuroasă.

Socată. Cum faci cea mai bună socată și care sunt beneficiile ei pentru dietă

Flori de soc

Cea mai bună rețetă de socată. Rapidă și delicioasă

Rețeta rapidă de socată se poate prepara în doar 15 minute și are un gust minunat.

Ingrediente socată:

  • 5 flori de soc,
  • 500 g de zahăr (de preferat brun sau brut, este mai sănătos),
  • 5 litri de apă,
  • o lămâie tăiată felii,
  • 5 g drojdie proaspătă.

Socată- Mod de preparare:

Speli bine florile şi le pui într-un borcan în care ai pus apa. Adaugi restul ingredientelor şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi vasul acoperit cu un prosop 3-4 zile la soare,amestecând din când în când. Serveşti socata după ce o strecori.

Rețetă de socată pentru dietă de slăbit

Rețetă de socată: Ingrediente: 10 flori de șoc, 500 mg de miere, 50 g stafide, 5 lămâi, 5 litri de apa și 10 boabe de orez.

Rețetă de socată - Mod de preparare: Ingredientele se lasă să se macereze timp de cinci zile, după aceea se strecoară sucul și se păstrează la rece cel puțin trei zile, apoi se consumă câte 500 ml pe zi, un interval de 15 zile.

Socată. Cum faci cea mai bună socată și care sunt beneficiile ei pentru dietă

Socata, beneficii pentru sănătate

Beneficiile socatei pentru sănătate sunt multiple, se spune despre florile de soc că ajută în cazul a zeci de boli. Pe lângă faptul că este un remediu eficient împotriva obezității, socata ajută și în afecțiunile renale, cele cardiovasculare și chiar în cazul depresiilor.

Socata, preparată prin fermentarea florilor în apa cu miere, are numerose efecte terapeutice : detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecțioase, diuretice și expectorante. „Curele cu această licoare dulce-acrișoară, puțin acidulata, acționează împotrivă răcelilor, a bronșitei și a bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficientă și în combaterea obezității, insuficientei cardiace și a tulburărilor respiratorii,” - precizeaza Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție.

Socata, efect antiinfecțios

Bazându-se pe proprietățile antiseptice și antivirale ale florilor de soc, licoarea preparată din inflorescență de soc nu este doar o băutură răcoritoare, ci și un remediu pentru afecțiunile respiratorii, bronșite, răceli, viroze, alergii și pentru boli renale și urinare. Cura cu socată în astfel de afecțiuni durează 14 zile.

Socata -remediu contra obezității- Socul este un puternic depurativ care contribuie la eliminarea apei din țesuturi și de aceea cură cu șocată s-a dovedit eficientă în tratamentele contra obezității, a constipației și pentru detoxifiere, fiind și un bun agent de curățare a tractului gastro- intestinal.

Socata combate blocajele la nivel psihic

Deși nu conține alcool, socată are efecte euforizante semnificative, contribuie la relaxarea organismului și la depășirea blocajelor psihice. Terapia cu această băutură este un remediu pentru persoanele foarte emotive și interiorizate.

Socata stimulează lactația -Cură cu socată stimulează secreția de lapte la femeile care alăptează. Acestea trebuie să bea zilnic câte 500 ml de socată, cel puțin două săptămâni, însă este bine să ceară sfatul medicului înainte.

Socata, sursă de afaceri pentru afaceriștii străini, în România

În inima Transilvaniei, florile de soc sunt sursă de afaceri profitabile. Comuna Saschiz din județul Mureș a devenit faimoasă datorită Prințului Charles.Acum însă florile de soc sunt cel mai bun ambasador al locului. Un englez și-a deschis aici o firmă de colectare a florilor de soc. Exportă apoi plantele în Marea Britanie unde acestea sunt devin ingrediente pentru diferite băuturi. Potrivit lui Jim Turnbull, directorul fabricii, firma sa este una dintre cele mai importante surse de forță de muncă în zonă.

De câțiva ani socata a ajuns și în compoziția unor sucuri carbogazoase. Unele cu mare căutare în Japonia, China sau Canada.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x