Antena

Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret

Nu mai e un secret că Gabriela Cristea, prezentatoarea TV, are propriul ei business cu dulciuri și cozonaci. Iată care e rețeta ei de gogoși pufose.

Publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2024, 07:59 | Actualizat: Miercuri, 20 Noiembrie 2024, 08:05
Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret
De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit care e rețeta sa pentru a obține niște gogoși pufoase, fragede și delicioase, ca la bunica acasă.
Shutterstock & Antena 1

Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele de socializare mai multe rețete pentru dulciurile și cozonacii pe care îi pregătește în laboratorul ei. Vedeta a povestit adesea că are jutoare de nădejde pentru a putea să bucure pe cât mai multă lume cu preparatele ei delicioase.

De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit care e rețeta sa pentru a obține niște gogoși pufoase, fragede și delicioase, ca la bunica acasă. Acesta este desertul de care se va bucura întreaga familie și nu se vor mai sătura de acest preparat simplu de pregătit și gustos.

Pe aceeași temă

Gogoșile sunt un desert popular în toate casele de români, încă din cele mai vechi timpuri. Există numeroase variante de rețete de gogoși, dar aceasta este cea mai simplă și delicioasă.

Rețeta Gabrielei Cristea de gogoși pufoase și fragede, ca la bunica acasă

Ingrediente – Gogoși pufoase și fragede

Mod de preparare - Gogoși pufoase și fragede

Începem prin a zdrobi cubul de drojdie, apoi adăugăm o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte călduț pentru a activa drojdia. Se amestecă până când amestecul devine omogen și apoi adăugăm o mână de făină.

Pe aceeași temă

Separat într-un bol mixăm trei ouă întregi și trei gălbenușuri la care se adaugă și zahăr. După ce ouăle și zahărul s-au omogenizat, adăugăm amestecul de drojdie și restul de lapte și continuăm să mixăm, în timp ce adăugăm treptat jumătate din cantitatea de făină.

Restul de făină se amestecă cu sarea și se adaugă apoi în compoziție. După ce frământăm suficient, alutul trebuie lăsat să se odihnească pentru 5 minute. Apoi adăugăm treptat uleiul și untul topit. După ce s-a omogenizat totul, aluatul mai trebuie frământat și apoi se lasă în bol la crescut timp de o oră.

Recomandari A1

După ce aluatul a crescut, poate fi scos din bol și se întinde cu un făcăleț și apoi se taie în forme rotunde. Gogoșile se prăjesc în ulei încins, iar la final, cât sunt calde, se tăvălesc în zahăr pudră pentru un plus de savoare.

Este clar că cel mai important pas este prepararea aluatului și e important să folosești cantitățile indicate pentru a obține un aluat perfect. De asemenea, este important să alegi să folosești o făină de calitate care îți poate asigura niște gogoși pufoase și fragede.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
reteta gogosi reteta gabriela cristea
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Karina Jianu, protagonista serialului Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, e invitată în primul episod din noul sezon Roata Vedetelor! Vezi acum, exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Mesaje de 1 Martie, Mărţişor 2025. Cele mai frumoase urări de primăvară pentru fete, mame, iubite şi colege
Videoclipul zilei
Citește și
Super Neatza, 12 decembrie 2022. Chef Radu Darie a gătit Gogoși cu diverse umpluturi
Desertul de vineri de la Neatza! Vlădutz a pregătit "Gogoși moțate"
Video recomandate
Video
Citește și