Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret
Nu mai e un secret că Gabriela Cristea, prezentatoarea TV, are propriul ei business cu dulciuri și cozonaci. Iată care e rețeta ei de gogoși pufose.
Publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2024, 07:59 | Actualizat: Miercuri, 20 Noiembrie 2024, 08:05Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele de socializare mai multe rețete pentru dulciurile și cozonacii pe care îi pregătește în laboratorul ei. Vedeta a povestit adesea că are jutoare de nădejde pentru a putea să bucure pe cât mai multă lume cu preparatele ei delicioase.
De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit care e rețeta sa pentru a obține niște gogoși pufoase, fragede și delicioase, ca la bunica acasă. Acesta este desertul de care se va bucura întreaga familie și nu se vor mai sătura de acest preparat simplu de pregătit și gustos.
Pe aceeași temăGogoșile sunt un desert popular în toate casele de români, încă din cele mai vechi timpuri. Există numeroase variante de rețete de gogoși, dar aceasta este cea mai simplă și delicioasă.
Rețeta Gabrielei Cristea de gogoși pufoase și fragede, ca la bunica acasă
Ingrediente – Gogoși pufoase și fragede
- 1 kg făină
- 400 ml lapte
- 250 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 100 gr unt
- 50 gr drojdie
- 6 ouă
- 12 gr sare
Mod de preparare - Gogoși pufoase și fragede
Începem prin a zdrobi cubul de drojdie, apoi adăugăm o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte călduț pentru a activa drojdia. Se amestecă până când amestecul devine omogen și apoi adăugăm o mână de făină.
Pe aceeași temăSeparat într-un bol mixăm trei ouă întregi și trei gălbenușuri la care se adaugă și zahăr. După ce ouăle și zahărul s-au omogenizat, adăugăm amestecul de drojdie și restul de lapte și continuăm să mixăm, în timp ce adăugăm treptat jumătate din cantitatea de făină.
Restul de făină se amestecă cu sarea și se adaugă apoi în compoziție. După ce frământăm suficient, alutul trebuie lăsat să se odihnească pentru 5 minute. Apoi adăugăm treptat uleiul și untul topit. După ce s-a omogenizat totul, aluatul mai trebuie frământat și apoi se lasă în bol la crescut timp de o oră.
După ce aluatul a crescut, poate fi scos din bol și se întinde cu un făcăleț și apoi se taie în forme rotunde. Gogoșile se prăjesc în ulei încins, iar la final, cât sunt calde, se tăvălesc în zahăr pudră pentru un plus de savoare.
Este clar că cel mai important pas este prepararea aluatului și e important să folosești cantitățile indicate pentru a obține un aluat perfect. De asemenea, este important să alegi să folosești o făină de calitate care îți poate asigura niște gogoși pufoase și fragede.
Pe aceeași temă