Rețeta pentru un compot de mere perfect. Cum să iasă o băutură pe care nimeni să n-o refuze
Compotul de mere este o băutură sănătoasă și gustoasă pe care poți să o prepari foarte ușor la tine acasă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 Octombrie 2024, 13:34 | Actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 12:39Compotul de mere este o băutură tradițională care se prepară extrem de ușor. Acesta poate fi făcut în sute de feluri, însă gustul original și autentic este cel care i-a dat pe spate pe mulți pretențioși.
Băutura poate fi considerată chiar și un desert care se consumă cel mai des în timpul anotimpurilor reci, atunci când fructele proaspete sunt mai greu de găsit, iar faptul că nu implică prea mult efort de preparare îl face să fie o alegere excelentă pentru oricine care are poftă de o gustare dulce, ușoară și nutritivă.
Pe aceeași temăIată cum să prepari un compot de mere greu de refuzat!
Reteța pentru un compot de mere perfect
Popularitatea compotului de mere se datorează mai multor factori precum: simplitatea preparării, gustului savuros, dar și posibilitatea de a-l bea atât rece, cât și cald. Băutura este o modalitate extrem de bună pentru a valorifica merele în exces, dar și pentru a le păstra într-o formă nutritivă și gustoasă în timul lunilor reci.
Compotul de mere nu este doar bun la gust, ci este și benefic pentru sănătate, datorită vitaminelor și minerale care se regăsesc în fructe.
Merele conțin o mulțime de vitamine și antioxidanți puternici esențiali pentru sănătatea organismului, care nu se pierd nici atunic când fructele sunt fierte. De asemenea, fibrele și antioxidanții din aceste fructe sunt asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea sănătății inimii.
Iată cum să te bucuri de o băutură sănătoasă și gustoasă chiar la tine acasă!
Ingrediente pentru compotul de mere perfect
- 5 mere
- 150 de grame de zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 200 ml litru de apă
Mod de preparare pentru compotul de mere perfect
Potvit Rețete tradiționale românești, primii pași sunt de a curăța merele de coajă și de a le tăia în bucățele mici. Opțional se curăță și de semințe.
După ce au fost tăiate se pun într-o oală alături de zahăr și de scorțișoară și se amestecă bine. Peste ele se adaugă apa și se aprinde aragazul la foc mic.
Este important ca oala să se acopere cu un capac, iar după ce apa a dat în clocot se mai lasă aproximativ 15 minute pe foc.
Nu uita, merele sunt gata atunci când furcuția se înfige foarte ușor fără să depui prea mult efort, iar rețeta de mai sus face referire la un singur borcan de compot. În cazul în care îți dorești să pregătești mai multe pentru iarnă, este nevoie să adaptezi rețeta în funcție de cantitatea dorită.
După ce totul este gata se toarnă compotul în borcane curate și sterilizate pe care trebuie să le lași să se răcească, acoperindu-le cu un prospop.
După ce borcanele s-au răcit complet, băutura este gata de savurat.
Compotul de mere este o delicatesă care le face pe plac chiar și celor mai mari pretențioși.
Pofta bună!
Pe aceeași temă