Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello. Desertul festiv de Crăciun cu aromă de cocos
Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello. O rețetă delicioasă cu gust intens de ciocolată și cu umplutură generoasă de cocos. Iată mai jos modul de preparare!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2024, 16:24 | Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2024, 17:06Printre rețetele de prăjituri pe care le faci cu ocazia sărbătorilor sau a unor evenimente deosebite, poți prepara și o ruladă de biscuiți cu cremă de cocos care să îți amintească de copilărie. Este un desert rapid, fără coacere, din ingrediente simple, care o să îi cucerească pe toți iubitorii de prăjituri de casă.
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas pentru Rulada de biscuiți cu cremă de Raffaello
Îți prezentăm în rândurile de mai jos rețeta pas cu pas pentru rulada de biscuiți cu cremă de Raffaello!
Această rețetă de ruladă reunește două preparate de succes. Primul este batonul copilăriei, adică ciocolata de casă cu lapte praf, iar al doilea element este compoziția de bomboane Raffaello de casă care conține fulgi de cocos și lapte praf.
Ingrediente:
- 400g biscuiți
- 200g nucă de cocos
- 200g lapte condensat
- 100g unt
- 100g ciocolată albă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100ml frișcă
Mod de preparare:
Într-un bol, se amestecă biscuiții mărunțiți cu nuca de cocos. Apoi, se adaugă laptele condensat, untul topit și esența de vanilie. Se amestecă totul bine până când se obține o compoziție omogenă.
Pe urmă, se întinde amestecul pe o folie alimentară, formând un dreptunghi. Se rulează cu ajutorul foliei, strângând bine, și se pune la frigider pentru două ore.
Se topește ciocolata albă și se las la răcit. Între timp, se bate frica și se adaugă ciocolata topită, amestecând ușor. Se scoate rulada din frigider, se desface folia și se unge rulada cu crema de ciocolată albă.
După acest pas, se presară puțină nucă de cocos deasupra și se taie în felii. Rulada de biscuiți cu cremă de Raffaello este gata! Poftă bună!