Secrete și sfaturi utile pentru reușita rețetei de ketchup!
Ați pregătit ketchup de casă, dar nu sunteți mulțumiți de textură și vi se pare mai bun tot cel din comerț? Iată câteva secrete și sfaturi utile pentru reușita rețetei de ketchup.
Publicat: Marti, 30 Iulie 2019, 10:33 | Actualizat: Vineri, 16 Septembrie 2022, 10:40- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ați pregătit ketchup de casă, dar nu sunteți mulțumiți de textură și vi se pare mai bun tot cel din comerț?
Pe aceeași temăIată câteva secrete și sfaturi utile pentru reușita rețetei de ketchup:
- Alegeți roșii de grădină, bine coapte, cu coaja subțitre și culoare uniformă!
- Pentru un gust mai bun, coaceți roșiile la cuptor, pe hârtie de copt, stropite cu puțin ulei de măsline! Lăsați-le la cuptor până când coaja se stafidește și se crapă. Adăugați printre ele și câțiva căței de usturoi, nedecojiți. Vor da un gust deosebit așa copți și pasați împreună cu roșiile.
- Căliți ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, împreună cu 2-3 căței de usturoi tocați rondele și presărați sare peste acestea! Sarea va accentua gustul dulceag al cepei.
- Treceți roșiile prin sită înainte de a le adăuga peste ceapă, nu le fierbeți împreună cu semințele și le separați ulterior. Semințele influiențează gustul ketchupului.
- Adăugați doar condimente uscate, spre final de fierbere: busuioc, cimbru, oregano, etc. Acestea au aroma mai puternică decât adăugate verzi.
- Adăugați piper proaspăt măcinat!
- Secretul texturei cremoase a ketchupului constă în adaosul de amidon.
- Adăugați 2-3 linguri de amidon dizolvat în suc rece de roșii, cu 10 minute înainte de stingerea focului!
- Puteți potrivi gustul ketchupului cu miere de albine, după stingerea focului, pentru a evita zahărul.
Vedeți AICI rețeta Ketchup preparat în casă fără conservanți!
Citiți și rețeta Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri!