Top 10 alimente pe care nu trebuie să le încălzești în cuptorul cu microunde! Iată care sunt motivele
Este cunoscut deja faptul că folia de aluminiu nu trebuie folosită în cuptorul cu microunde, dar există și o listă de zece alimente pe care nu trebuie să le reîncălzim, iar motivele te vor surprinde.
Publicat: Marti, 14 Decembrie 2021, 18:50 | Actualizat: Miercuri, 16 Martie 2022, 10:14- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În urmă cu aproximativ 30 de ani, când a apărut cuptorul cu microunde, viața oamenilor s-a ușurat în mod considerabil. Noile generații îl folosesc des și puține sunt casele în care nu există un astfel de electrocasnic.
Totuși, există și o listă cu zece alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești în cuptorul cu microunde. Descoperă care sunt acestea, dar și care sunt motivele pentru care e mai bine să nu riști.
Top 10 alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești în cuptorul cu microunde
Oricât de ușor ar părea să reîncălzești anumite alimente în cuptorul cu microunde, pe unele trebuie să le elimini de pe listă. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt acestea!
În primul rând, ouăle fierte, cu sau fără coajă, nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. În interior se formează o cantitate mare de abur ce poate face ca alimentul să „explodeze”, nu în cuptorul cu microunde, ci după ce l-ai pus pe farfurie, când îl iei în mâncă sau chiar când îl introduci în gură. De aceea, un truc bun pentru a evita „accidentele” este acela de-a felia alimentul.
Pe aceeași temăPe locul doi se află laptele (matern sau nu), care adesea este încălzit în mod diferit și poate deveni chiar clocotit în unele zone, deși este rece în rest. Acest lucru poate duce la arsuri la nivelul gurii bebelușului, la stricarea unor rețete de prăjituri și nu numai. În plus, plasticul din căni sau pahare eliberează substanțe nocive atunci când este introdus în cuptorul cu microunde, așa că specialiștii recomandă să folosești oricare altă alternativă, mult mai sănătoasă.
Află ce alimente nu trebuie să încălzești la cuptorul cu microunde
Carnea procesată se află pe locul trei în topul alimentelor ce nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde. Cel mai adesea, aceasta conține chimicale și conservanți ce se transformă în substanțe mult mai periculoase, ce pot cauza boli de inimă.
Pe locul patru se află orezul. Reîncălzit în cuptorul cu microunde, acesta se poate transforma într-un adevărat pericol pentru sănătate. Uneori, orezul conține o bacterie care la folosirea cuptorului cu microunde moare, dar duce la formarea unor spori ce pot cauza intoxicație alimentară.
Puiul trebuie gătit foarte bine înainte de-a fi reîncălzit și specialiștii recomandă să nu îl gătim în cuptorul cu microunde. Motivul? Dacă prezintă salmonella, o bacterie periculoasă, carnea se va găti de la exterior spre interior, dar nu va omorî componentele nocive, ceea ce crește riscul oamenilor de-a se îmbolnăvi.
Frunzele verzi se află pe locul șase în topul alimentelor ce nu trebuie încălzite la cuptorul cu microunde. Acestea sunt foarte sănătoase, dar substanțele nutritive devin cancerigene dacă sunt gătite sau reîncălzite astfel. La fel se întâmplă și cu sfecla roșie, care devine ușor din aliment-minune în aliment-pericol, la contactul cu microundele.
Este periculos să bagi ardei iuți în cuptorul cu microunde, fiindcă aceștia eliberează capsaicină, o substanță ce poate arde ochii, esofagul și căile respiratorii, în cantitate mare. Au fost chiar multe cazuri relatate în presă cu oameni care au avut nevoie de intervenția poliției și a celor de la ambulanță după ce au făcut acest lucru. La fel de periculos este să bagi în cuptorul cu microunde struguri, arată cei de la thehealthy.com.
În topul alimentelor ce nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde sunt și cartofii. Aceștia trebuie gătiți extrem de bine înainte, la aragaz, pentru a elimina riscul ca bacteria ce cauzează botulism să mai reziste și să poată astfel infecta corpul consumatorului.