Care sunt alimentele recomandate de specialiști pe perioada izolării la domiciliu?
Se spune că ești ceea ce mănânci. Expresia este cât se poate de adevărată dacă ne gândim la faptul că alimentele pe care le consumăm au o mare influență asupra funcționării și structurii organismului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020, 12:49 | Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2020, 13:24Specialiștii în domeniul nutriției trag un semnal de alarmă în ceea ce privește alimentația pe perioada izolării la domiciliu.
Nu mai este un secret că multe persoane și-au făcut stocuri de alimente pentru perioada următoare, dar întrebarea se pune: ”Au luat ceea ce trebuie pentru a-și proteja imunitatea organismului?”
Mulți s-au grăbit să cumpere fix alimentele care nu fac chiar bine organismului: ulei, făină, mălai și mai ales conserve, însă au ignorat un aspect important și anume, acela că legumele și fructele proaspete sunt alimentele care ajută la creșterea imunității organismului.
În perioada de izolare avem nevoie de o alimentație plină de fitonutrienți care să sporească sistemul imunitar și să poată lupta cu boala.
Pe aceeași temăIată ce alimente nu sunt recomandate pe perioada de izolare la domiciliu:
- făină albă și paste făinoase
- produse de panificație congelate
- zahărul și tot ce conține zahăr adăugat
- conserve
- murături din comerț
- toate alimentele care conțin aditivi
Alimente recomandate pe perioada izolării la domiciliu:
- fructe mai puțin dulci( kiwi, rodie,citrice, banane mai verzi, ananas, mere, etc)
- verdețuri: spanac, leurdă, urzici, lobodă, ștevie
- legume
- cereale integrale: hișcă, secară
- alimente cu un aport crescut de proteine: fasole, mazăre, năut, soia, etc
- lactate cu conținut mic de grăsimi
O idee foarte bună este aceea de a înlocui pâinea chiar și cea de casă cu diverse aluaturi, pe bază de făină sau cereale în care să se includă și legume.