Doctor Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a dat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva sfaturi pentru o digestie sănătoasă și o imunitate bună.
Hrana este definitorie pentru o digestie sănătoasă și automat pentru sănătatea întregului organism. Avem nevoie în dieta noastră de alimente bogate în fibre, de alimente cu rol probiotic, pentru o digestie sănătoasă.
Unul dintre alimentele recomandate de nutriționiști este iaurtul. Iaurturile sunt alimente fermentate, iar culturile bacteriene din ele cu rol în sănătatea tractului digestiv.
După fenomenul de pasteurizare se adaugă în produese culturi lactice vii cum ar fi bifidus actiregularis, o specie foarte importantă pentru microbiomul intestinal, care are și rol antimicrobian.
Atât iaurturile cât și alte alimente fermentate sunt importante pentru digestia noastră.
Consumul zilnic de lactate este benefic pentru echilibrul florei intestinale ce asigură buna funcționare a sistemului digestiv.
Pe lângă iaurt și alte produse lactate, este necesar și consumul zilnic de fructe și legume.