Care sunt beneficiile consumului de cafea și cât ar trebui să consumăm zilnic
Cum orice zi bună începe cu o cafea bună, înainte de a o consuma, trebuie să aflăm ce beneficii poate avea asupra organismului și care este doza maximă zilnică, pentru a nu deveni un risc asupra sănătății.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 09 Iunie 2020, 10:21 | Actualizat: Marti, 09 Iunie 2020, 11:38Doctor Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani câtă cafea putem consuma zilnic, fără risc pentru sănătate.
Cele mai mari beneficii ale consumului de cafea sunt: stimularea digestiei, accelerarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației.
Însă, cafeaua este și un iritant gastric și ar trebuie consumată după ce servim micul dejun, sau cel puțin o gustare.
Pentru a beneficia de proprietățile cafelei asupra organismului, fără riscuri, doza maximă de cofeină, consumată într-o zi nu ar trebui să depășească 400 mg.
Dar, modul de tolerarea al cofeinei depinde de la persoană la persoană, Există persoane cu anumite variante genetice care controlează anumite enzime ce degradează cafeaua și nu o pot consuma.
Efectele cafelei se simt în mod diferit de la o persoană la alta. Sunt persoane care după ce au consumat cafea merg imediat la culcare, iar altele care nu mai pot dormi.
Consumul de cafea pe lângă faptul că oferă energia necesară activităților zilnice, mai poate avea beneficii de prevenție asupra anumitor afecțiuni cum ar fi ciroza hepatică, cancerul hepatic, etc.
Anumite studii au demonstrat că persoanele care consumă cafea nu vor suferi de depresie.
Însă, fiecare dintre noi poate să-și dea seama dacă organismul tolerează cafeaua, prin stările pe care ni le dă.
Pentru mai multe detalii, urmăriți videoclipul de mai jos cu interviul integral al Ruxandrei Pleșa, din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: