Cât de frecvent ar trebui, de fapt, să ne curățăm și dezinfectăm telefoanele mobile în această perioadă
Pandemia de COVID-19 ne-a făcut pe toți germafobi, dar trebuie remarcat faptul că nu doar o criză globală a sănătății ar trebui să ne îngrijoreze. Există o mulțime de alte afecțiuni la fel de periculoase. Telefoanele mobile atrag germenii și bacteriile ca un magnet, de aceea este nevoie să fie curățate și dezinfectate în mod regulat.
Publicat: Marti, 08 Decembrie 2020, 13:00 | Actualizat: Miercuri, 09 Decembrie 2020, 11:00Din fericire, există lucruri pe care le putem face pentru a combate răspândirea germenilor, în special în timpul sezonului rece. În primul rând, este nevoie să realizăm că telefonul mobil este un magnet pentru microbi. După cum a explicat microbiologul și profesor la Universitatea din Arizona, Charles Gerba: ''Telefoanele mobile sunt unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le atingem zilnic'', potrivit thelist.com.
Cercetările efectuate în cadrul Universității din Arizona au arătat că aceste dispozitive pot transmite „de 10 ori mai multe bacterii” decât scaunele de toaletă. Majoritatea oamenilor nu își curăță telefoanele atât de des, ceea ce înseamnă că germenii și bacteriile, printre care și E. coli, continuă să se tot acumuleze. Ecranele tactile sunt un mediu ideal de răspândire a germenilor, iar atingerea lor duce adesea la infecții.
Cât de des să cureți telefonul mobil
Ce trebuie să faci înainte de toate? Asigură-te că telefonul este oprit și deconectat înainte de a-l curăța. Poți utiliza o cârpă umedă din microfibră, șervețele dezinfectante sau orice alte șervețele care conțin 70% alcool izopropilic. Șterge ecranul ușor și nu umezi prea tare suprafața telefonului Carcasa și butoanele au nevoie și ele de atenție. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să pătrundă apă în interior și să fie nevoie să îți cumperi un telefon nou. Dacă îți este teamă că o să distrugi telefonul mobil, poți folosi un dezinfectant UV pentru smartphone.
Un studiu realizat de compania de telefonie mobilă Dscout sugerează că o persoană obișnuită își atinge telefonul de aproximativ 2.617 ori în fiecare zi, astfel încât curățarea acestuia o dată pe săptămână pur și simplu nu va fi de ajuns.
Așa că, indiferent dacă este sau nu sezonul gripal, încearcă să cureți dispozitivul cel puțin o dată pe zi. De asemenea, este bine să te asigur că nu trece prin mâinile altor persoane și că nu îl iei cu tine la baie. Și, evident, este important să îți speli mâinile cât mai des posibil.