Antena

Raport britanic: Temerile false îi împiedică pe fumători să folosească ţigările electronice pentru a se lăsa de fumat. Utilizarea regulată a produselor de vapare este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul

Peste jumătate dintre fumători consideră că produsele de vapare a nicotinei sunt la fel sau mai dăunătoare decât fumatul, chiar dacă decesele survenite în SUA din cauza vapării au fost provocate de substanţe interzise în Marea Britanie, potrivit unui raport independent publicat miercuri de Public Health England’s (PHE), care subliniază că utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul. Recomandarea PHE este ca fumătorii să treacă la utilizarea ţigărilor electronice ca mijloc de renunţare la fumat, dar că nefumătorii nu trebuie să înceapă să vapeze.

Publicat: Miercuri, 04 Martie 2020, 12:35 | Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2020, 13:54
Peste jumătate dintre fumători consideră că produsele de vapare a nicotinei sunt la fel sau mai dăunătoare decât fumatul, chiar dacă decesele survenite în SUA din cauza vapării au fost provocate de substanţe interzise în Marea Britanie, potrivit unui raport independent publicat miercuri de Public Health England’s (PHE), care subliniază că utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul. Recomandarea PHE este ca fumătorii să treacă la utilizarea ţigărilor electronice ca mijloc de renunţare la fumat, dar că nefumătorii nu trebuie să înceapă să vapeze.

Al şaselea raport al PHE, comandat cercetătorilor de la King’s College London, este însoţit de noi recomandări ale PHE referitoare la vapare şi oferă o actualizare a datelor referitoare la consumul produselor de vapare pe bază de nicotină de către tineri şi adulţi şi la percepţia publică faţă de efectul negativ al vapării. De asemenea, raportul analizează dovezile referitoare la folosirea ţigărilor electronice de către persoane cu afecţiuni mentale şi femei însărcinate.

Utilizarea vapării a rămas stabilă în rândul adulţilor şi tinerilor, comparativ cu raportul precedent. Un motiv de îngrijorare este numărul în creştere al fumătorilor care consideră că vaparea este mai dăunătoare decât fumatul, acestă convingere fiind contrară punctelor de vedere ale experţilor din Marea Britanie şi Statele Unite, potrivit cărora utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul.

Recomandarea PHE este ca fumătorii să treacă la utilizarea ţigărilor electronice ca mijloc de renunţare la fumat, dar că nefumătorii nu trebuie să înceapă să vapeze.

Ţigările electronice sunt mult mai puţin nocive decât tutunul, acestea conţin semnificativ mai puţine chimicale nocive care provoacă boli asociate fumatului, dar impactul pe termen lung al ţigărilor electronice va rămâne necunoscut pentru o perioadă de timp.

Convingerea greşită că ţigările electronice sunt mai dăunătoare decât fumatul a crescut rapid în rândul fumătorilor americani, în urma unei epidemii de afecţiuni pulmonare apărute în SUA în 2019. Autorităţile americane au confirmat în prezent că acetatul de vitamina E, un agent de îngroşare adăugat produselor de vapare a canabisului, a fost cauza principală a îmbolnăvirilor din Statele Unte. Această substanţă este interzisă pentru produsele de vapare a nicotinei autorizate în Marea Britanie.

Raportul identifică necesitatea monitorizării în continuare a percepţiei publice, cercetătorii fiind îngrijoraţi că fumătorii sunt descurajaţi să folosească ţigările electronice pentru a se lăsa de fumat, de temerile legate de siguranţă, ceea ce în ultimă instanţă va costa vieţi omeneşti.

PHE mai avertizează că o interzicere a lichidelor cu arome i-ar putea descuraja pe unii fumători să treacă complet la utilizarea ţigărilor electronice.

Fumătorii ar trebui să fie încurajaţi în continuare să încerce produsele de vapare a nicotinei autorizate, împreună cu alte produse care ajută la renunţarea la fumat şi sprijinul comportamental, pentru a-şi mări şansele de a renunţa cu succes la fumat.

Raportul analizează şi dovezile referitoare la vaparea în rândul persoanelor cu afecţiuni mentale şi femei însărcinate, două grupuri asupra cărora guvernul îşi concentrează eforturile de a reduce fumatul, aşa cum este prevăzut în Planul de Control al Fumatului pentru Anglia.

Cercetătorii au analizat literatura existentă referitoare la vaparea de către persoanele cu probleme mentale şi au găsit unele cercetări potrivit cărora produsele de vapare ar putea reduce fumatul, cu toate că sunt necesare noi cercetări.

Aceştia au mai constatat că profesioniştii din domeniul sănătăţii au nevoie de informaţii mai bune şi de training pentru a-i susţine pe oamenii cu afecţiuni mentale să folosească ţigările electronice pentru a renunţa la fumat.

PHE a publicat miercuri recomandări referitoare la vaparea în instituţiile de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni mentale. Pentru a promova consecvenţa politicilor şi practicilor din astfel de instituţii legate de interzicerea fumatului, PHE recomandă reguli clare privind unde pot şi unde nu pot oamenii să vapeze în spitale şi clădiri.

Recomandari A1

Cercetătorii au analizat şi literatura disponibilă referitoare la vaparea de către femeile însărcinate şi au constatat că este nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege prevalenţa, siguranţa şi eficacitatea utilizării ţigărilor electronice în timpul sarcinii. Între timp, profesioniştii în domeniul sănătăţii ar trebui să folosească recomandările actuale privind utilizarea ţigărilor electronice în timpul sarcinii.

Raportul recomandă:

Dovedirea vârstei la vânzarea produselor de vapare să se facă mai bine, pentru a-i proteja pe tineri.

Profesioniştii în domeniul sănătăţii ar trebui să facă recomandări referitoare la utilizarea ţigărilor electronice în timpul sarcinii.

Mai multe cercetări sunt necesare în privinţa aromelor ţigărilor electronice preferate de tineri.

Profesorul John Newton, director pentru Îmbunătăţirea sănătăţii la Public Health England, a spus că este îngrijorător cât de mult a afectat epidemia de afecţiuni pulmonare din SUA opinia fumărilor britanici faţă de ţigările electronice şi că acest lucru îi poarte duce la afecţiuni pe termen lung şi până la o moarte timpurie din cauza fumatului.

Acesta a mai spus că ţigările electronice sunt mai puţin dăunătoare decât fumatul, care provoacă 220 de morţi premature pe zi în Anglia.

”Sfatul nostru pentru oricine fumează tutun este să renunţe în totalitate, iar ţigările electronce pot fi o modalitate eficace de a-i ajuta pe fumători să facă acest lucru”, a spus profesorul.

Profesorul Chris Whitty, director medical în Anglia, a spus că cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător pentru sănătatea sa este să renunţe complet la fumat. Ţigările electronice îi pot ajuta pe unii oameni să renunţe la fumat şi sunt o alternativă mai sigură.

Profesoara Ann McNeill, profesoară pentru dependenţa de Tutun la King’s College London şi autoare principală a raportului, a spus că în prezent este foarte dificil pentru fumători să înţeleagă impactul vapării şi al fumatului, dintr-o multitudine de rapoarte contradictorii.

”În analiza noastră prezentăm dovezi care sugerează că vaparea nu a subminat declinul fumatului la adulţi, iar pentru tineri vaparea este practicată mai ales de persoane care fumau deja ţigări. Cu toate acestea, trebuie să rămânem vigilenţi şi să ne asigurăm că produsele de vapare, alături de ţigările obiţnuite, nu sunt accesibile cu uşurinţă pentru tineri”, a arătat McNeill.

PHE a comandat o analiză completă a dovezilor legate de siguranţa ţingărilor electronice, care va fi publică în 2022. King’s College London va colabora cu o serie de cercetători din Marea Britanie şi Statele Unite, dintre care unii au contribuit la un raport referitor la ţigările electronice realizat în 2018 de National Academies of Sciences, Engineering and Medicine.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
raport britanic temeri false impiedica fumatori folosire tigari electronice lasat de fumat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul... Libertatea.ro
În ce zile nu se spală în perioada aceasta. "Suntem în secolul 21... Mai stați să vă... Ziare.com
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase HelloTaste.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei Antena3.ro
Bacteriile de pe Stația Spațială Internațională au suferit mutații. S-au transformat în ceva ce nu a fost... useit
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit cu o pereche și a comandat două. Cum... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Pască tradițională cu multă brânză și stafide. Ceva mai gustos nu ai mâncat, cum se prepară Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
O româncă a bătut cale lungă, 2.500 km, tocmai din Elveţia, ca să trăiască miracolul Învierii la Iaşi. Ce a... Observator
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament MediCOOL
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți HelloTaste
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica... ProSport
ANM: Cum va fi vremea de Paște. Ploi în jumătate de țară, soare în cealaltă Gandul
Ce a putut să cumpere această tânără cu 50 de lei dintr-un supermarket din Vama Veche: 'Să nu cumva să vreţi... CanCan
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face DeParinti
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un... ZUTV
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum UseIT
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Hello Taste
Ultimele știri
Lasă-mă, îmi place! Camera 609, rezumat episoadele 33 și 34, sezonul 2, din 3 mai. Tatăl Evei se întoarce în viața ei
Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cum arată clasamentul publicului. Cine sunt Mama, Fata și Băiatul Săptămânii
Cum arată acum și cu ce se ocupă fosta soție a lui Răzvan Simion. Diana s-a recăsătorit
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cine intră la cursa de eliminare alături de Alexandru
Filmele lunii mai în AntenaPLAY. Vezi SuperNova, Maria, regina României și Checkmate chiar acum
Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Rezultatul cursei de eliminare dintre Adriana și Iuliana. Ce a votat publicul
Britney Spears, desculță și înfășurată doar într-o pătură, a ieșit pe străzi. Artista a avut nevoie de ajutorul medicilor
Mai multe