Antena

Schema de vaccinare 2019. Vaccinurile recomandate de Ministerul Sănătății

Schema de vaccinare 2019. Care sunt vaccinurile obligatorii și opționale în 2019. Află tot ce trebuie să știi despre schema națională de vaccinare din România 2019.

Publicat: Vineri, 15 Februarie 2019, 14:54 | Actualizat: Vineri, 15 Februarie 2019, 18:19
Schema nationala vaccinare 2019

Schema de vaccinare 2019. Care sunt vaccinurile recomandate de Ministerul Sănătății. Află tot ce trebuie să știi despre schema națională de vaccinare 2019 din România.

Schema de vaccinare 2019 este asemănătoare cu cea din 2018, vaccinurile care se regăsesc în lista de anul acesta fiind aceleași, cu excepția vaccinului pneumococic adăugat în acest an. Vaccinurile sunt recomandate de Ministerul Sănătății, însă, pentru că legea ce prevede oblogativitatea vaccinării nu a intrat încă în vigoare, nu se poate spune în mod corect că în schema de vaccinare sunt cuprinse vaccinuri obligatorii.

În acest moment, sunt aproximativ 30 de boli ce pot fi prevenite prin imunizare corespunzătoare. Schema națională de vaccinare este numită de Ministerul Sănătății Calendar Vaccinare Național sau Program Național de Imunizare.

Rolul vaccinurilor este acela de a determina organismul copilului să-și producă proprii anticorpi necesari pentru a fi protejați împotriva bolii pentru care vaccinul se face.

Tipuri de vaccinuri:

Schema de vaccinare 2019

Vaccinurile care se fac în maternitate:
Vaccinul impotriva hepatitei virale de tip B: Vaccin hepatitic B (Hep B)- în primele 24 de ore
Vaccinul împotriva tuberculozei: Vaccin de tip Calmette Guerrin (BCG)- 2-7 zile de la naștere.

Vaccinuri care se fac la medicul de familie:

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B): difteric, tetanic, pertussis acelular, poliomielitic trivalent inactivat, haemophilus influenzae tip b, hepatitic B.
Vaccin pneumococic (în limita foncurilor disponibile)

Recomandari A1

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B): difteric, tetanic, pertussis acelular, poliomielitic trivalent inactivat, haemophilus influenzae tip b, hepatitic B.

Vaccin pneumococic

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B): difteric, tetanic, pertussis acelular, poliomielitic trivalent inactivat, haemophilus influenzae tip b, hepatitic B.
Vaccin pneumococic

Vaccin rujeolic-rubeolic-urlian, viu atenuat (ROR).

Vaccin rujeolic-rubeolic-urlian, viu atenuat (ROR).

Vaccin tetravalent diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic (DTPa-VPI) / VPI

Vaccin VPI

Important de știut: Copiii cu vârsta de 6 ani, care au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani, vor fi vaccinați cu VPI, iar cei care nu au în antecedentele vaccinale o doză de DPTa vor fi vaccinați cu DTPa-VPI.

Cele mai comune reacții adverse ale vaccinurilor:

Vaccinuri opționale, neincluse în programul național de imunizare

Pe lângă vaccinurile aflate în calendarul național de imunizare, Organizația Mondială a Sănătății mai recomandă și altele care se pot face la recomandarea medicului și numai după consultarea acestuia: vaccinarea anti-meningococică (de la 2 ani); anti-papillomavirus (de la 9 ani- numai la fete); anti-rotavirus (de la 6 luni); anti-virus herpes-zoster (de la 9 luni)

Avertismentul Organizației Naționale a Sănătății

În lista amenințărilor pentru anul 2019, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a încadrat și refuzul vaccinării. Asta pentru că, mai ales în SUA a crescut puternic numărul grupurilor închise care promovează teorii antivaccinare. Unele dintre aceste grupuri au peste 150.000 de useri și nu acceptă opinii pro-vaccinare, indiferent care ar fi argumentele.

Ministerul Sănătății are programe special dedicate infomării populației despre vaccinuri și imunizare. Mai multe informații se pot găsi pe desprevaccin.ro/

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
schema de vaccinare vaccinuri schema nationala de vaccinare schema de vaccinare 2019 vaccinuri lista vaccinuri vaccinurile obligatorii romania romania 2019
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi afectat grav
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și