Minunile naturii despre care puțină lume știe! Sunt unele dintre cele mai fascinante destinații turistice
Destinațiile turistice cunoscut de toată lumea sunt la mare căutare. Par cea mai sigură alegere, recenzii din plin și știi că nu poți da greș. Însă, pentru cei mai curajoși, există multe locuri în care natura îți garantează cea mai uimitoare experiență, dar care așteaptă să fie descoperite de curioși.
Publicat: Luni, 15 Octombrie 2018, 15:28 | Actualizat: Luni, 15 Februarie 2021, 17:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Destinațiile turistice cunoscut de toată lumea sunt la mare căutare. Par cea mai sigură alegere, recenzii din plin și știi că nu poți da greș. Însă, pentru cei mai curajoși, există multe locuri în care natura îți garantează cea mai uimitoare experiență, dar care așteaptă să fie descoperite de curioși.
1. Salar de Uyuni, cel mai mare deşert de sare din lume
Acesta e situat în departamentele Potosí și Oruro în sud-vestul Boliviei, lângă creastă Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile. Salar de Uyuni este acoperit de un strat de sare care măsoară câţiva metri grosime, sub care se găseşte un bazin cu apă sărată iar peisajul impresionant este locul de obişnuit pentru împerecherea unor specii de flamingo roz. Salar de Uyuni s-a format că rezultat al transformărilor dintre câteva lacuri preistorice.
În sudul deşertului a fost construit în 1995 hotelul Palacio de Șal, Palatul de Sare, folosindu-se blocuri de sare. În 2007, hotelul a fot mutat în est, aflându-se acum la 350 de km de capitala La Paz. Nu doar pereţii ci şi mobilă şi decoraţiunile din hotelul care are saună şi un bazin cu apă sărată sunt realizate din blocuri de 35 de cm de sare.
2. Bagan, Maynamar
Aici e locul în care în care vestigiile istorice au devenit parte din peisajul natural. Au fost construite în ultimul mileniu mai bine de 2.200 de temple, pagode şi stupă. Este unul dintre cele mai vechi orașe ale fostei Birmanii și fosta capitală a celor mai multe regate birmaneze. Bagan este situat la circa 140 Km sud vest de Mandalay în podișul central din Myanmar pe malul estic al Răului Ayeyarwady.
Printre acestea se găseşte Pagoda Shwesandaw , construită în anul 1057. Mult mai puţin accesate de turişti decât ofertele din Thailanda sau Vietnam, vacanţele din Myanmar, cunoscută şi că Ţara de Aur, dezvăluie câteva dintre locurile în care cultură budistă şi-a păstrat autenticitatea.
Ofertele din agenţiile româneşti de turism sunt cuprinse între 2000 şi 3500 de euro de persoană pentru 11 zile de circuit în ţara din sud-estul Asiei.
3. Capadocia, Turcia
Aici se află parcul Naţional Göreme, inclus în Patrimoniul UNESCO din 1985, traseele turistice incluzând Valea Paradisului, Muzeul în Aer Liber Göreme, Paşabağlari, cunoscută drept Valea Călugărilor, Valea Devrent, din Urgup, cu stâncile ei cu forme spectaculoase, Valea Imaginaţiei ori Valea Dragostei, unde formele săpate de eroziune în piatră trezesc zâmbete.
Printre cele mai bune perspective se numără cea oferită de zborul cu balonul cu aer cald pe deasupra stâncilor. Printre locurile uimitoare din această parte a Turciei se numără cetatea de piatră naturală din Uçhisar şi ¨oraşele¨ labirintice subterane, cu biserici şi case săpate în piatră
Cu milioane de ani în urmă, erupțiile vulcanice au reprezentat primul fenomen care avea să fie piatră de temelie a ceea ce înseamnă Capadocia azi. De-a lungul timpului, trei vulcani mari din zona au răspândit tone de materiale în toată regiunea. Primele erupții au lăsat în urmă o rocă mai moale, numită tuf, după care a venit rândul naturii să joace rolul artistului. Ploaia, vântul și nisipul au început să erodeze, creând platourile imense, văile, defileurile și hornurile care împânzesc zona.
Surse: descoperă.ro, wikipedia