Antena

Obiective turistice în Brașov și împrejurimi. 15 locuri minunate de vizitat

Dacă obișnuiești să cauți liniștea și relaxarea în inima munților, nu trebuie să ratezi obiectivele turistice din Brașov. Iată ce obiective turistice poți vizita în Brașov.

Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019, 12:37 | Actualizat: Vineri, 26 Iulie 2019, 12:54
Galerie de imagini
Dacă obișnuiești să cauți liniștea și relaxarea în inima munților, nu trebuie să ratezi obiectivele turistice din Brașov. Iată ce obiective turistice poți vizita în Brașov.

Dacă obișnuiești să cauți liniștea și relaxarea în inima munților, nu trebuie să ratezi obiectivele turistice din Brașov. Iată ce obiective turistice poți vizita în Brașov.

O vacanță la munte, oricât de scurtă ar fi, întotdeauna va reuși să te relaxeze, să te facă să uiți de rutina ta zilnică și să poți lua o pauză, respirând aer proaspăt. Chiar dacă ai mai vizitat Brașovul până acum, acest oraș încărcat de istorie te va surprinde de fiecare dată.

Brașovul este cunoscut drept orașul de la poalele muntelui Tâmpa, cu arhitectură și influențe săsești. Turiștii îl știu mai degrabă drept orașul gazdă al legendei lui Dracula. Acesta este însă și orașul de munte care se poate reduce la plăcerea plimbărilor simple pe stradă, localuri primitoare și locuri inedite unde cultura si natura se împrietenesc în inima țării. Iată ce obiective turistice poți vizita în Brașov.

Obiective turistice în Brașov

Obiective turistice​ Brașov - Strada Sforii

Acesta este una dintre cele mai renumite străzi din centrul vechi al Brașovului. Strada Sforii e locul de întalnire al îndrăgostiților și una din cele mai înguste străduțe ale Europei. Dacă întinzi brațele, poți să atingi marginile acesteia.

Obiective turistice​ Brașov - Muntele Tâmpa

Dacă ajungi în Brașov trebuie neapărat să urci pe Tâmpa, atâta timp cât ești dornic de drumeție. Muntele Tâmpa face parte din masivul Postăvaru și este înconjurat aproape în totalitate de orașul Brașov. Dacă însă nu ești un fan al drumețiilor, poți alege să urci acolo cu telecabina. De la cei 960 de m altitudine, o să ai o priveliște de vis de unde vei vedea zidurile cetății Brașovului și împrejurimi.

Obiective turistice​ Brașov - Castelul Bran

Această cetate impunătoare, devenită reședință regală abia pe la 1920, se află la numai 30 de km de Brașov. Deși cunoscută pentru contele Dracula, aceasta este doar o legendă. Pe lângă acest castel, Branul este oricum ceva de vis din punct de vedere al priveliștilor.

Obiective turistice​ Brașov - Muzeul de Istorie Brașov

Muzeul de Istorie Brașov reprezintă o instituție culturală deosebit de importantă pentru orașul și județul Brașov, dar și o atracție turistică majoră. Acesta deține un patrimoniu istoric impresionant, ce acoperă toate epocile istorice.

Obiective turistice​ Brașov - Biserica Neagră

Biserica Neagră este chiar lângă Piața Sfatului. Denumirea acesteia vine de la incendiul care a afectat-o și care a distrus atunci parțial monumentul. Ce trebuie să știi e că aceasta este cea mai mare biserică în stil gotic din România. Interiorul ei este bine prezervat, găzduiește una din cele mai mari orgi din Europa de Est și a fost construită de către comunitatea germană de aici.

Obiective turistice​ Brașov - Poarta Ecaterina Brașov

Situată în partea vestică a vechii cetăți medievale, lângă Poarta Șchei, Poarta Ecaterina este unicul vestigiu din oraș care și-a păstrat aspectul original până în prezent. Numele acestui monument a fost împrumutat de la mănăstirea de călugărițe ce se afla acolo, pe strada Caterina.

Clădirea porții este pătrată, flancată la fiecare colț de câte un turnuleț și este dotată cu un pod mobil cu lanțuri care asigura accesul peste șanțul cu apă. În interior existau galerii din lemn destinate pentru apărătorii cetății. În timpul cutremurelor și incendiilor din 1689 și 1738, Poarta Ecaterina a fost grav afectată.

Obiective turistice​ Brașov - Cetatea Râșnov

Pentru că Transilvania trebuia pazită și pentru că diferitele coline de prim prejurul munților ofereau poziția strategică perfectă pentru așa ceva, în zonă există multe cetăți. La 15 km de Brasov vei găsi Cetatea Râșnov care datează de prin secolul XIV și păstrează chiar bine fortificațiile. Plimbarea printre ruine te face sa ajungi sus de tot, de unde poți admira peisajul extraordinar. Aici se desfășoară și diferite festivaluri precum Festivalul de Film Istoric, Festivalul Medieval sau Rockstadt Extreme Fest.

Obiective turistice​ Brașov - Palatul Justiției Brașov

Clădirea Palatului de Justiție din Brașov a fost ridicată între anii 1900-1902 și este inclusă în Lista Monumentelor Istorice din România. Construit la cererea președintelui Tribunalului Regal, Georg von Weer, imobilul a funcționat ca sediu al Tribunalului Maghiar din Brașov, fiind înscris în cartea funciară ca ,,Palatul Tribunalului, închisoare și atelier.”

Arhitectura Palatului îmbină elemente din stilul Art Noveau, stilul neobaroc și elemente ale eclectismului francez. Astăzi, în sediul acestei clădiri funcţionează Curtea de Apel, Prefectura Brașov și Consiliul Județean.

Obiective turistice​ Brașov - Centrul Vechi

Centrul orașului Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță nu trebuie să îl ratezi. Acesta oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din ’89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, precum și cele mai frumoase cafenele, restaurante, terase și magazine cu suveniruri.

Obiective turistice​ Brașov - Parc Aventura

Acesta este cel mai mare Parc de Aventură din Europa de Est. Aici vei găsi 15 trasee de dificultate progresivă, tiroliană, jocuri în copaci, trasee multe și diversificate, pentru începători și pentru avansați. Dacă vrei să petreci o zi de neuitat în Brașov, trebuie să vizitezi Parc Aventura pentru a încerca să îți depășești limitele Traseul cu cea mai mare înălțime ajunge până la 20 de metri.

Obiective turistice​ Brașov - Grădina Zoologică Brașov

Grădina Zoologică Brașov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș. Parcul zoologic este destinația ideală pentru copii, dar și pentru cei care doresc să se relaxe în aer liber, într-un mediu liniștit.

Această grădină zoologică este situată lângă pădurea și lacul din Cartierul Noua, într-o zonă retrasă și plină de verdeață. Aceasta se întinde pe o suprafață de 10 hectare și are caracteristicile unui parc natural, special gândit pentru animalele ce îl populează. La intrarea în parcul zoologic există indicatoare menite să ghideze vizitatorii către principalele atracții. De asemenea, aleile sunt însoțite de bănci pentru odihnă și relaxare. În cadrul grădinii există aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii, printre care se află și doi lei albi (o pereche) și cămile (doi masculi).

Obiective turistice​ Brașov - Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă din Brașov s-a constituit în anul 1949 ca secție a Muzeului Regional. În 1950 a funcționat în clădirea Casei Sfatului, iar din martie 1970 își stabilește sediul în actuala locație situată pe Bulevardul Eroilor. Clădirea ridicată în stilul neobaroc, datează din 1902, fiind planul arhitectului Moritz Wagner. Ca instituție independentă, Muzeul de Artă se constituie la data de 1 iunie 1990.

Patrimoniul muzeului numără peste 4300 de bunuri culturale: pictură de șevalet, sculptură, grafică, artă decorativă, tapiserie, icoane, covoare orientale, etc. În expoziția permanentă a Muzeului de Artă, Galeria Națională, sunt incluse lucrări reprezentative pentru pictura transilvăneană din secolele XVIII- XIX și pentru arta românească din perioada primei jumătăți a secolului XIX și postbelic. De asemenea, expoziția reunește și lucrări ale celor mai activi artiști ai orașului.

Obiective turistice​ Brașov - Sinagoga neologă Brașov

Sinagoga Neologă a fost construită între 1899-1901, după proiectul arhitectului Leopold Baumhom. Stilul arhitectural al acestui lăcaș de cult este unul eclectic, îmbinând elemente ale stilului maur, romanic și gotic. Renovată în anul 2001 și este folosită în continuare în scopuri rituale

Istoria acestui monument istoric se leagă de stabilirea primelor familii de evrei în Brașov, în anul 1807. Constituiți în comunitate în anul 1826, numărul evreilor a crescut constant, ajungând în 1940 la numărul de 6.000. În 1877 în interiorul acestei comunități se produce o sciziune religioasă – evrei de rit ortodox și cei de rit neolog.

Obiective turistice​ Brașov - Casa Sfatului Brașov

Atestată documentar în anul 1503 sub denumirea Praetorium, Casa Sfatului din Brașov a îndeplinit inițial funcția de turn de veghe, iar pe măsura dezvoltării orașului, clădirea va găzdui Primăria.

Istoria acestei clădiri se leagă de acordul încheiat la 23 decembrie 1420 între Adunarea Districtului Țara Bârsei și breasla blănarilor în care se indica construirea clădirii Casei Sfatului. Invazia turcilor din 1421 a stopat demararea construcției acestei clădiri. Pe parcursul următoarelor secole, clădirea cunoaște numeroase modificări datorate distrugerilor provocate de evenimente naturale. În anul 1780, clădirea capătă aspectul pe care îl cunoaștem astăzi.

La începutul secolului XX, a existat propunerea ca acest monument istoric să fie demolat, dar mediatizarea intensă a acestui fapt a stopat inițiativa. În 1909 – 1910 acoperișul în stil baroc este înlocuit cu actualul acoperiș cu țigle colorate, iar din 1950 în clădirea Casei Sfatului va funcționa Muzeul Județean de Istorie.

Obiective turistice​ Brașov - Satul Viscri

Viscri este unul dintre cele mai pitorești sate din România, iar biserica fortificată de aici este atracția principală. Devenit celebru în urma vizitelor făcute de prințul Charles al Marii Britanii, satul săsesc a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Pare un loc uitat de lume, dar fiecare aici își duce orânduiala bine stabilită. Ulițele pline de colb, obloanele trase la ferestre și casele lor de secole vorbesc despre tradiții, despre satul romanesc autentic, unic în lumea asta mare.

Citește și:

Obiective turistice în Sibiu. 12 locuri pe care merită le vezi

Obiective turistice în Cluj. 12 locuri pe care să nu le ratezi

Sursă foto: centruturistic.ro, bizbrasov.ro, i-tour.ro, ghidlocal.com, ziare.com, 365romania.ro, zilesinopti.ro, muzeuldeartabv.ro, travelphotos.
Sursă de informare: ghidlocal.com, momondo.ro
Whatsapp LinkedIn
obiective turistice brasov obiective turistice brasov vara locuri ascrunse brasov brasov impejurimi de vizitat obiective turisrice brasov cluj obiective turistice brasov sibiu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Boala care a umplut spitalele din România de sărbători: pacienţii au stat şi 3 ore la coadă. Medicii spun că e doar începutul
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au pantofii sport o gaură în plus. Puțini știu ce poți face cu ea, de fapt useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste