Antena

„Safari cu urși lângă Cetatea Poenari” Cât costă experiența promovată de agențiile de turism. Străinii se înghesuie să participe

Urșii de pe Transfăgărășan și-au făcut demult debutul în mediul online. Aceștia au atras tot mai mulți turiști pe trause, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 21 August 2024, 12:04 | Actualizat: Miercuri, 21 August 2024, 12:04
Galerie de imagini
Agențiile de turism garantează o experiență de neuitat
Shutterstock

„Cel mai spectaculos drum” din lume atrage în fiecare vară numeroși turiști atât români, cât și străini. În ciuda dificultății, a timpului petrecut în coloană, dar și a pericolului la care se expun, tot mai mulți oameni aleg ca măcar o dată pe an să treacă pe Transfăgărășan.

O altă atracție ”interzisă” o reprezintă urșii. Aceștia sunt în număr mare pe traseul dinspre Curtea de Argeș spre Sibiu. Învățați deja că mașinile înseamnă mâncare, animalele sălbatice ies pe marginea drumului pentru a se hrăni.

Pe aceeași temă

Recent, autoritățile au impus noi reguli, astfel încât Jandarmeria se poate folosi de camere de supravechere pentru a amenda turiștii care hrănesc urșii de pe traseu. Această măsură vine în sprijinul animalelor sălbatice, care nu își mai pot procura singuri hrana, fiind învățați să ”cerșească”, dar și al turiștilor care nici nu-și imaginează că se expun în fața unui pericol imens.

Cu toate acestea, unele agenții de turism profită de dorința turiștilor de adrenalină și au inclus în program o experiență de tipul „Safari cu urși” pe Transfăgărășan.

Pe aceeași temă

„Safari cu urși lângă Cetatea Poenari” Cât costă noua experiență promovată de agențiile de turism. Străinii se înghesuie să participe

În România sunt aproximatic 8.000 de urși, un număr dublu față de cel optim, potrivit unei surse. Observând dorința multor turiști de a se apropia de animalele sălbatice, agențiile de tursim vin cu un proiect inedit: „Safari cu urși”.

„Descoperă frumusețea drumului de munte Transfăgărășan, chiar dacă nu ai propria mașină, în acest tur cu un grup mic din București.

Înainte de a ajunge pe celebrul drum, se va face o oprire pe drum la Cetatea Poenari pentru a afla istoria acesteia cu Vlad Țepeș.

În munți, vor fi opriri la punctele de vedere panoramice și o vizită la Barajul Vidraru și Lacul Vidraru. Există o limită de șapte pasageri în acest tur în grup mic” este anunțul postat pe Tripadvisor. „Garantăm că o să vezi urși bruni sălbatici, din mai până în octombrie.”

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Prețul pentru un adult pornește de la 44.19 dolari, adică aproximativ 200 de lei. Poate ajunge până la aproximativ 100 de dolari - de pildă, în luna august, această experiență costă 112 dolari, adică aproximativ 500 de lei.

Turiștii străini au fost bucuroși de această ofertă. Experiența le-a creat amintiri frumoase și chiar au recomandat-o și altora în comentarii.

„O mare oportunitate de a vedea urși bruni. Am văzut 10, inclusiv câteva mame cu puii lor (am mers în iulie). Turul este bine organizat și se desfășoară conform planului”, a menționat un turist din Guatemala.

„Am fost extaziați să vedem o mulțime de urși, majoritatea mame cu pui, care erau atât de drăguți de privit în timp ce se jucau, și am zărit o vulpe sau două”, notează un cuplu de turiști din Australia.

Pe aceeași temă

„Adevăratele atracții au fost urșii, am văzut 17!!!, și oprirea la lacul din munți. Este o excursie de neuitat!” menționează un turist din Olanda.

„Am făcut un drum de două ore și am văzut imediat primii urși lângă mașină. (...) Nu știu câți urși am văzut în total, dar au fost foarte mulți. Am zărit și câțiva pui lângă mașină. (...) Aș recomanda cu siguranță această experiență unică în viață ca cineva care a călătorit mult și a experimentat mult în întreaga lume”, spune altcineva.

„Recomand cu căldură acest tur. Făcând-o pe cont propriu este destul de greu de condus și nu veți fi în măsură să localizați urșii. Economisiți timp și bani”, spune alt turist.

„În ciuda tuturor recenziilor, am fost puțin sceptici cu privire la posibilitatea de a vedea urși, dar am sfârșit prin a vedea o mulțime de urși (și pui de urs!). Urșii sunt atât de obișnuiți cu oamenii, încât doar se relaxează pe marginea drumului și nu se supără să li se facă poze (de la o distanță sigură)”, a mai spus un alt turist.

Pe aceeași temă

Cu toate acestea, oamenii nu trebuie să uite de propria siguranță, dar și de nevoile animalelor sălbatice. Anul trecut, potrivit președintelui Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, au fost înregistrate „peste 70 de cazuri de atacuri asupra omului, cu mutilări, cu peste trei zile de spitalizare”.

„E o mare prostie, un urs hrănit, e un urs mort. Se obișnuiește cu omul, e habituat, pe urmă vrea să ia mâncarea de la om când îl vede și atacă oameni.

Turiștii n-au ce căuta să dea de mâncare la urși, să se dea jos și să îi fotografieze. Se pun singurii în pericol, e o idioțenie enormă. Ar trebui amendați de Jandarmerie inclusiv cei care vând astfel de pachete.

Jandarmeria ar trebui să îi amendeze, trebuie să dea amenzi, dar a dat Direcției Silvice că nu le dă mâncare, deși Ministerul Mediului le-a spus să nu le dea de mâncare pentru a nu-i habitua, pentru a nu se înmulți și mai mult”, a mai menționat Ovidiu Ionescu, președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.

Whatsapp LinkedIn
safari cu urși cetatea poenari transfăgărășan
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera serialului Motel Valkirias e în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1 din producția care te va captiva!
Stirile zilei "Erau ultimii bani de înmormântare". Reacţia pensionarei jefuite de 450.000 de euro
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Succesul apare în viața a trei semne zodiacale pe 17 septembrie 2024. Află ce spun astrele Catine.ro
Ținuta aleasă de faimoasa Demet Özdemir pentru o plimbare cu vaporul. Actrița nu a renunțat la accesorii Happy Channel
Dmitri Medvedev amenință liderii occidentali: „Vom veni după ei!”. Propunere șoc făcută de fostul... Libertatea.ro
Schimbare de calcule în Comisia Europeană. Ce portofoliu ar putea prelua România Ziare.com
Are 23 de ani şi s-a căsătorit cu un milionar de 18 ani. Nunta la care nu se aştepta nimeni: „Nu mai sunt... AntenaSport
Premiile EMMY 2024 – Cele mai HOT cupluri de vedete. Vezi GALERIA FOTO aici Elle
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini... Spynews.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă BZI
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți HelloTaste.ro
Noua „mini-lună” a Pământului va orbita în jurul planetei noastre în următoarele două luni. Ce se știe... Antena3.ro
Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial. De ce crede că ne apropiem de un alt conflict global useit
Horoscopul zilei de 16 septembrie 2024. Racii au parte de cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
BREAKING NEWS | Incendiu la Parlament după ce o persoană necunoscută a aruncat cu benzină la intrare Wall-Street
Moșii de toamnă: Semnificație și obiceiuri Kudika
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război Playtech
Alimente INTERZISE de Înălțarea Sfintei Cruci! Ce NU ai voie să consumi astăzi, 14 septembrie!? Redactia.ro
Ce părere are un tânăr din Germania despre România, după ce a vizitat toate cele 44 de ţări europene Observator
Beneficiile mirodeniilor pentru o alimentație sănătoasă. Ce efecte au asupra microbiotei intestinale MediCOOL
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară HelloTaste
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate ProSport
Zodiile care au o latură întunecată și o personalitate dominantă. Fac orice pentru a-și atinge țelul Gandul
Se întoarce vara în România. Pe ce dată exactă revin căldurile, potrivit meteorologilor Accuweather CanCan
Ce cauzează un nas înfundat la copiii mici? Când este momentul să apelezi la un specialist DeParinti
Shakira a coborât brusc de pe scena de la LIV Miami. Diva a fost dezamăgită de comportamentul fanilor prezenți ZUTV
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa UseIT
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Hello Taste