Antena Căutare

Raportul medico-legal al tinerei omorâte de urs pe Jepii Mici. De ce a murit Diana Maria, de fapt

Medicii legiști au finalizat autopsia în cazul Dianei Maria, tânăra de 19 ani atacată de un urs în Jepii Mici. Iată ce arată rezultatele!

Raportul medico-legal al tinerei omorâte de urs pe Jepii Mici. De ce a murit Diana Maria, de fapt | Captură Instagram/Shutterstock

Tânăra moartă după ce a fost atacată de urs pe Jepii Mici a suferit numeroase leziuni externe şi interne, provocate atât de atacul animalului cât şi căderea de la înălţime, arată rezultatul examenului medico-legal, potrivit news.ro.

Citește și: Reacția lui Cheloo după tragedia de pe Jepii Mici, acolo unde o fată de 19 ani a fost ucisă de un urs: „Și un vers mai vechi...”

Rezultatele autopsiei în cazul tinerei ucise de urs pe Jepii Mici

Şeful Serviciului de Medicina Legală Prahova, medicul Vasile Drăghici, a declarat pentru news.ro că atât leziunile provocate de animal, cât şi cele produse prin căderea la înălţime ar fi putut duce la decesul victimei.

Articolul continuă după reclamă

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat, joi, şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, citat de Antena 3 CNN.

Ursul care a atacat pe Diana Maria pe traseul Jepii Mici era o femelă cu vârsta de aproximativ patru-cinci ani. Animalul nu era turbat, nu avea pui și nici nu era în călduri, după cum arată analizele realizate de DSVSA Prahova.

Tânăra de 19 ani, care se afla pe munte împreună cu prietenul ei, a fost atacată marţi, 9 iulie, de urs, ulterior căzând într-o râpă, unde, de altfel, i-a şi fost găsit cadavrul. Ursul, care era agresiv şi a încercat să îi atace şi pe salvatori, a fost omorât, incidentul fiind în atenţia Parchetului.

Tragedia de pe Jepii Mici a reaprins discuțiile despre gestionare urșilor

Moartea tinerei a reaprins discuţiile legate de gestionarea problemei urşilor care coboară în localităţi şi care atacă oamenii. Ministrul mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, după această tragedie, că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control, iar relocarea lor nu reprezintă o soluţie, notează digi24.ro.

Ministrul a precizat că, în opinia sa, urşii care se apropie de comunităţile umane trebuie să fie gestionaţi prin eutanasiere sau împuşcare şi a anunţat că va propune printr-un ordin majorarea cotelor de recoltare, la un număr de 500 de exemplare, actualul număr, de 220 de exemplare, fiind insuficient.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei. El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României.

Și presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri, din SUA, tragedia tinerei ucise de urs, în timpul unei drumeții pe munte, susținând că România are prea mulți urși si ar trebui luate măsuri legislative de urgență.

Citește și: Avertisment pentru români. Riscă amenzi uriașe dacă hrănesc urșii. Ce a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Rezultate Loto joi, 11 iulie 2024. Report cumulat la Noroc de 2,7 milioane de euro... Femeia din Brașov care a fost dată dispărută de familie, după ce și-a făcut cont pe Tinder, a fost găsită. Unde era...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x