Antena

„Lucram chiar și noaptea, în frig. Ne înveleam cu husele de la pian”. Spectacole iubite și o farsă uriașă pentru comuniști! Povestea formidabilului trio Marius, Olimpia şi Mihai – Foto, Video

România anilor '70 era fermecată de un trio formidabil - Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu și Marius Țeicu, care aduceau lumină în viețile lor. Când cei trei mari artiști apăreau în spectacole televizate, pe străzi se făcea liniște. Această alăturare fericită avea să se sfârșească, însă, cu un sacrificiu în numele dragostei și cu o farsă uriașă pentru comuniști.

Publicat: Marti, 29 Octombrie 2019, 19:57 | Actualizat: Marti, 29 Octombrie 2019, 19:58
Galerie de imagini
România anilor '70 era fermecată de un trio formidabil - Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu și Marius Țeicu, care aduceau lumină în viețile lor. Când cei trei mari artiști apăreau în spectacole televizate, pe străzi se făcea liniște. Această alăturare fericită avea să se sfârșească, însă, cu un sacrificiu în numele dragostei și cu o farsă uriașă pentru comuniști.

România anilor '70 era fermecată de un trio formidabil - Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu și Marius Țeicu, care aduceau lumină în viețile lor. Când cei trei mari artiști apăreau în spectacole televizate, pe străzi se făcea liniște. Această alăturare fericită avea să se sfârșească, însă, cu un sacrificiu în numele dragostei și cu o farsă uriașă pentru comuniști.

Trio-ul Ma­rius Ţeicu, Olim­­pia Panciu şi Mihai Con­stan­tinescu s-a format la inițiativa producătorului Titus Mun­tea­nu. Propunerea acestuia s-a potrivit perfect, întrucât artiștii se cunoşteau şi lucrau de ceva timp împreună.

De menționat este și că acest trio s-a format după un debut minunat al Olimpiei Panciu, cu „Păpușa”, piesa lui Mihai.

„Pe Mi­hai îl cunoscusem în perioada stu­denţiei. Era foarte talentat, foarte perseverent şi se­rios. Îl imita extraordinar pe Adamo. Cântam într-o for­maţie, Dixi ’67, el era solist vocal, eu eram pianist. Ne aflam la mare în fiecare vară. Mihai avea mare succes. Eram la Vraja Mării, în Eforie Nord.", spunea Marius Ţeicu într-un interviu.

Marius Ţei­cu l-a sfătuit pe Mihai Constantinescu să înveţe chitara pen­tru că este şi un instrument ar­mo­nic, iar „el avea o ure­che bună ar­monică". Acest lu­cru îi era de ajutor în partea de compo­zistică. Câteva dintre orchestraţiile primelor lui com­poziţii îi aparţin lui Marius Țeicu.

În anul 1968, Marius Ţeicu a terminat Con­ser­­vatorul „Ciprian Porum­bescu" din Bucureşti și apoi s-a an­ga­jat la Şcoala Populară de Ar­tă ca profesor corepetitor, la clasa reputatei şi regretatei profesoare de canto Florica Oră­scu. I-a avut elevi, între alții, pe Mi­hai Constantinescu și Olimpia Pan­ciu, dar și pe Mira­­bela Dauer, Dida Drăgan şi alţii.

Mai târziu, Marius Ţeicu a început să facă turnee prin țară alături de Olimpia Panciu şi Mi­hai Constatinescu.

„Se cânta live, nu exista păcăleala de acum, cu or­chestră, eu conduceam orchestra respectivă. Cântam şi la clape, şi cu vocea, cântam şi toţi trei împreună”, povestea Marius Țeicu.

În anii ’70, Marius Țeicu a început să şi compună piese pentru trio-ul de aur. Pentru Mihai Constantinescu a scris melodiile „Copi­lă­rie”, „Am alergat după o stea”, „Şoricelul şi pisica”.

Într-o vizită la Şcoala Populară de Artă, Titus Muntea­nu a observat legătura dintre Ma­rius Ţeicu, Olim­­pia Panciu şi Mihai Con­stan­tinescu.

Recomandari A1

„I-a trăsnit ideea să facem un trio. În felul ăsta s-a născut trio-ul «Marius, Olimpia şi Mihai»", a mai spus Marius Țeicu.

Trio-ul s-a numit Marius, Olimpia și Mihai, în această ordine, pentru că exista şi un cântec care a plăcut foarte mult. A urmat un alt succes, numit „Trei prieteni”.

Când apăreau ei la televizor, pe străzi se făcea liniște

Marius, Olimpia și Mihai au început să facă show-uri la televiziune, cu Ale­xandru Bocăneţ, la înce­put, şi cu Titus Munteanu.

„Show-urile nu erau piese filmate disparat şi agăţate unele de altele, ci aveau o anumită con­tinuitate a ideilor. Eram îm­brăcaţi în fel şi fel de lu­cruri, am purtat de multe ori haine femeieşti, iar Olimpia haine bărbăteşti", a mai povestit Marius Ţeicu.

La început, emisiunile trio-ului formidabil erau alb-negru, apoi color.

„Era un serial pentru copii la modă atunci, «Heidi». L-am făcut în alb-negru, iar când a apărut colorul pe piaţă l-am filmat încă o dată, color. Aşa am procedat şi cu alte filmări”, a mai spus Marius Țeicu

Pentru majo­ri­tatea show-urilor, Marius Țeicu a fost cel care a scris muzica. El a colaborat cu Ovi­diu Dumitru și Eugen Ro­ta­ru. Marius Țeicu primea versurile, scria muzica, apoi le orchestra. Îi chema pe colegii săi la imprimare, im­pri­mau şi ajungeau să fil­meze.

„Filmările durau foarte mult, erau meticulos făcute, nu le dădeam rasol, stăteam chiar şi noaptea. Ştiu că ne-a prins frigul acolo, nu se dădea căldură, şi ne-am învelit cu husele de la pian şi cu costume. Îmi luam de acasă sand­­vi­şuri, aveam ceaiuri... Stăteam ore întregi şi nu pleca nimeni. Constituiam o familie care îşi dorea să scoată ceva deosebit, de aceea şi show-urile noastre erau bine pre­zen­tate la diverse spectacole, chiar la Gabrovo, în Bulgaria, Elveţia, Polonia, RDG...", mai spunea Marius Țeicu.

Scenariul era făcut de Ti­tus Munteanu, Ovidiu Du­mitru. Se lucra foarte mult cu Doina Anastasiu, regizoarea de platou. Orice idee bună, venită chiar şi în timpul filmării, era pusă în aplicare.

Când se difuzau aceste show-uri ale trio-ului formidabil, pe străzi era liniște deplină, ca la me­ciurile importante.

„Şi acum suntem opriţi pe stradă şi ni se mulţumeşte pentru ace­le emisiuni frumoase. În­ce­pând de la nepoţi şi până la bu­nici, toţi se uitau la emisiunea asta şi aproape că uitau că stau în frig în casă şi de ne­ca­zurile din perioada respectivă, pentru că spuneau că aduceam lumină în viaţa lor”, și-a mai amintit Marius Țeicu.

Ma­rius Ţeicu, Olim­­pia Panciu şi Mihai Con­stan­tinescu colaborau foarte bine. Mihai Constantinescu îi scria şi Olimpiei piese de muzică uşoară, îi scria şi Marius Olimpiei.

Ne înţelegeam foarte bine, chiar dacă eram pro­fesorul lor, eu eram de aceeaşi vârstă cu Mihai, şi cu opt ani mai mare decât Olim­pia. La un moment dat, obo­seau la filmări şi spuneau: «Lasă, mai venim şi mâine», dar le spuneam că o să le pară rău mai târziu că nu ducem la capăt treaba. Eram cel care îi struneam puţin la filmări, iar acum nu le pare rău”, mai povestea Marius Țeicu despre trio-ul formidabil.

„N-am mai putut de râs”. Tri-oul Marius, Olimpia și Mihai a însemnat și multă distracție

Cei trei artiști au cântat împreună în foarte multe spectacole, iar îndelunga lor colaborare a fost presărată și cu glume ce le-au rămas în suflete.

„Ne făceam figuri unii al­tora în turnee. La un mo­ment dat cântam pe scenă o piesă şi a intrat Olimpia Panciu cu spatele la public, a luat o draperie neagră pe care a făcut-o eşarfă şi cu spatele la public a început să baleteze dintr-un colţ într-altul. Noi n-am mai putut de râs şi restul pie­sei nu a mai fost vocal-in­stru­­mentală, ci doar instrumentală. Eram tineri şi erau cli­pe frumoase”, a mai povestit Marius Țeicu.

Deşi în unele spectacole Mihai Constantinescu era cap de afiş, uneori el nu voia să intre ultimul pe scenă, pentru că se plictisea.

La începutul aniilor ’80, Ma­rius Țeicu şi Mihai Constantinescu au mai cântat într-o formaţie, numită Noi patru, și aveau program doar în Germania. „El, solist vocal, eu la pian, Bebe Covercă la chitară bas şi Sergiu Zagardan la baterie. Toţi patru însă cântam şi cu vocea", și-a amintit Marius Ţeicu.

La acea vreme, Olimpia era deja cu actualul ei soţ, Mircea Romcescu, fratele lui Adrian Romcescu, şi cânta mai mult piesele lui. Apoi, Olimpia a plecat din România regimului comunist, alături de partenerul ei de viață.

Dragoste și o farsă uriașă pentru comuniști

Mai exact, Olimpia Panciu s-a îndrăgostit de Mircea Romcescu, pe care l-a întâlnit în studiourile TVR. Adrian Romcescu a încercat să pună capăt legăturii lor, deoarece fratele lui era însurat.

Totuși, Mircea Romcescu a divorțat, iar în timpul unui turneu în Rusia, Olimpia si-a împlinit visul de a fi alături de el. Dragostea lor avea să sufere o lovitură. În 1984, frații Romcescu au decis să părăseacă România regimului comunist.

Olimpia a reușit să fugă din România prin intrmediul unui contract fictiv, în care cineva din Oslo, Danemarca, susținea că îi plătește 2000 de coroane pentru un spectacol. Acea persoanăă nu avea niico legătură cu muzica, ci doar voia să-l ajute pe Mircea să-și recupereze iubita.

Pentru Olimpia a început un alt capitol din viață – cu perioade în care a avut multe spectacole în cluburi de noapte din Copenhaga și alte perioade în care ei și soțului ei le era greu până și să își plătească chiria.

Olimpia Panciu a revenit în țară după 25 de ani petrecuți în Danemarca și a participat la Festivalul de la Mamaia din vara anului 2009, cu melodia „Unde ești, copilărie?”, compusă de soțul ei, Mircea Romcescu.

Ulterior, Olimpia Panciu și soțul ei au deschis un studio muzical și o școală de muzică pentru copii în România. Olimpia Panciu este și o specialistă în portrete în creion.

În anul 2002, Mircea Romcescu a dat lovitura cu piesa „Vis mig hvem du evr”, melodie ce a reprezentat Danemarca la concursul Eurovision.

Sursă imagini: Arhiva TVR.

Whatsapp LinkedIn
trio mihai constantinescu olimpia panciu marius țeicu mihai olimpia marius trei prieteni
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Monaco 2024 sunt LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 23-26 mai, urmărește pe canalele dedicate.
Stirile zilei Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a fost înlocuită, iar procesul se va relua de la zero
Citește și
Simona Secrier, în lacrimi! Detalii de ultimă oră despre Mihai Constantinescu! „Trebuie să ne rugăm...
Dana, Gheorghe și Ciombea, trio cu scântei: Nu m-am iubit cu el sub nuc
Scandal monstru în Cluj, după ce o femeie și-a prins soțul cu amanta în mașină! Bărbatul făcuse...
Cum a fost pedepsită o femeie care și-a prins soțul cu amanta și a luat-o la bătaie! Femeia a avut...
Video recomandate
Video
Citește și
Căpșunată sau lichior de căpșuni. Băutură de casă foarte aromată Catine.ro
Confesiunea surprinzătoare a lui Kerem Bürsin despre fosta parteneră, Serenay Sarıkaya: “O iubesc” Happy Channel
Politicianul român care va avea pensie de 5.800 de euro plătită de UE. Câți bani vor încasa Traian Băsescu,... Libertatea.ro
Una dintre facultățile la modă în ultimii ani, la care concurența este uriașă, desființată de o... Ziare.com
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile AntenaSport
Iulia Vântur, reacție inedită după ce iubitul ei, Salman Khan, a fost fotografiat în India cu altă femeie. Ce... Elle
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie HelloTaste.ro
Vârsta de pensionare în România se va modifica la 3 ani. Tabelul care arată cum se schimbă vârsta standard de... Antena3.ro
Experții au fost uimiți să descopere 4 munți ascunși în ocean. Cum au rămas ascunși până acum useit
Horoscopul zilei de 23 mai 2024. Săgetătorii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
BMW a dezvăluit al 20-lea „Art Car” oficial. Prototipul va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans Wall-Street
Tarot online: Ți se confirmă bănuiala? Kudika
Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Te ferește de necazuri Playtech
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi Redactia.ro
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie de speranţa de viaţă a... Observator
Testarea șoferilor pentru substanțe psihoactive. Cât de exactă poate fi și ce alte investigații se fac MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de... ProSport
Două zodii vor trece prin clipe de coșmar în luna iunie! NIMIC nu le merge bine! Gandul
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere aparent banală CanCan
Copil hiperactiv: 10 moduri prin care să-i faci față DeParinti
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost... ZUTV
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei UseIT
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Hello Taste