Antena

Neatza cu Răzvan și Dani, 22 iunie. Sfaturi utile pentru a începe o afacere în domeniul HoReCa. Ce tendințe există pe piață

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 22 iunie 2023, Dani Oțil l-a avut ca invitat special pe Răzvan Crișan, Cofondator & CEO al grupului Kane. Alături de acesta, matinalul a vorbit despre business și antreprenoriat.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 28 Iunie 2023, 11:07 | Actualizat: Miercuri, 28 Iunie 2023, 11:07
Galerie de imagini
Neatza cu Răzvan și Dani, 22 iunie. Sfaturi utile pentru a începe o afacere în domeniul HoReCa. Ce tendințe există pe piață
Antena 1

La Neatza cu Răzvan și Dani nu doar ne distrăm, ci și învățăm. Așa că, matinalul Dani Oțil l-a invitat pe Răzvan Crișan, unul dintre cei mai inovatori antreprenori, pentru a discuta despre tendințele și provocările momentului în domeniul HoReCa. Iată ce sfaturi prețioase ne-a oferit!

Pe aceeași temă

Care sunt tendințele și provocările momentului în domeniul HoReCa

Întrebat de către Dani Oțil ce tendințe există în acest moment în domeniul HoReCa, Răzvan Crișan a oferit următorul răspuns lămuritor:

„(...) Restaurantele nu sunt neapărat despre a mânca, ci, mai degrabă, sunt un loc în care te vezi cu prietenii și ai un moment de relaxare. Oamenii vor ieși în continuare la restaurant, însă cred că vor alege mai atent. Se vor gândi ce fac acei oameni bun și ce au de oferit.”

Întrebat și care sunt provocările momentului în domeniul HoReCa, Răzvan Crișan a răspuns că cea mai mare provocare este să găsești un angajat dedicat:

„Cea mai mare provocare rămâne cea a recrutării, a găsi oamenii potriviți pentru conceptul tău. Noi, cei din industria de ospitalitate, trebuie să lucrăm atunci când toată lumea vrea să se simtă bine. Atunci e o provocare foarte mare. Cum îi stimulezi pe oamenii care lucrează în industrie în momentul în care toți prietenii lor sunt liberi. Prin urmare, trebuie să creezi niște medii în care acestor oameni să le placă să vină la muncă.”, a răspuns Răzvan Crișan.

„Ospătarul este un om foarte important și cel care îți face experiența completă. Dacă nu există cineva care să-ți prezinte mâncarea și să te facă să te simți bine, nu e la fel. Eu mereu le zic colegilor ospătari că rolul nostru este să îi relaxăm pe oameni. (...) Însă, până nu învățăm să respectăm orice tip de meserie, va fi greu să recrutezi oameni care să vină și în domeniul acesta.”, a mai adăugat Răzvan Crișan atunci când a fost întrebat cum are grijă de experiența clienților săi în restaurantele sale.

Întrebat și ce așteptări crede că au clienții, în anul 2023, de la cei care lucrează în domeniul HoReCa, invitatul special a oferit acest ultim sfat:

„Cred că oamenii vor un loc care să arate foarte bine și asta pune o presiune foarte mare pe partea de investiții. Noi, românii, ne plictisim foarte repede. Eu am observat că un restaurant are nevoie de un an de zile pentru a-și găsi clienții frecvenți. Ulterior, trebuie să ai grijă cum integrezi tehnologia. Deja vedem din ce în ce mai multe meniuri digitale, interacțiuni digitale, însă trebuie să ai grijă cum o faci, pentru a nu scoate elementul uman.”

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Despre bussines-ul lui Răzvan Crișan, invitatul special din ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 22 iunie 2023

Răzvan Crişan este Cofondator & CEO al grupului Kane, fiind cunoscut în mediul local de afaceri drept unul dintre cei mai inovatori antreprenori, grație modelului de business dezvoltat.

Grupul Kane este format din restaurantul de fine dining cu acelaşi nume, cafeneaua M60, pizzeria Mamizza, Mercato Kultur si G.Y.S.T., un bistro deschis recent în Centrul Vechi al Capitalei.

Acestora li se adaugă două unităţi private, mai exact restaurante ori cantine operate de grup pentru companii din România, în total fiind şapte unităţi. În perioada următoare, antreprenorul are în plan un proiect ambițios, ce constă în expansiunea cu încă un restaurant în Pipera, fiind deja încheiat contractul de închiriere şi colaborare pentru o unitate în zona de nord a Capitalei. Grupul Kane îşi propune să îşi dubleze numărul de localuri până în 2027 şi să ajungă la afaceri de 130 milioane lei.

Mamizza este un business care și-a început povestea în capitală inspirat fiind din tradițiile și ingredientele zonei Napoli, iar pizzaiolo-ul napoletan Attilio Bachetti a fost cel care a inițiat echipa în tainele preparării pizzei ca la mama ei acasă. Aducând moștenirea napoletană în prezentul modern, atmosfera „la dolce vita” și bucătăria deschisă a localului îl fac destinația perfectă pentru iubitorii gastronomiei italiene.

Mamizza întâmpină oaspeții cu un meniu împărțit în pizze clasice și pizze neo-napoletane care combină creativ ingredientele. Pizzeria colaborează cu o serie de cooperative de producători din zona de sud a Italiei care furnizează cele mai bune ingrediente din regiune. Meniul este completat de experimentare și pe partea de cocktailuri și muzică, iar transpunerea lui în concept de design de interior a fost realizată de arhitecții de la Yellow Office: Vladimir Mîndru, Rareș Fotău și Irina Lupu. Mamizza este un hub al inovației bucătăriei italiene și prin spațiul care amintește de intimitatea și familiaritatea unei pizzerii italiene, îmbinând elemente clasice și tușe contemporane.

Cafeneaua M60, de asemenea parte a grupului Kane, este una dintre primele locații din București care servește cafea de specialitate, pe lângă vinuri și beri artizanale locale și gustări savuroase. Atmosfera primitoare a unui living room, sugerată de designul curat, tipic scandinav al M60 oferă oaspeților o experiență unică.

Aceste două locații sunt acum aduse mai aproape de consumatorii locali prin Mastercard Premium Collection.

Despre program Mastercard premium

Mastercard Premium Collection este primul program Mastercard de cashback automat, dedicat segmentului Premium din România, care conectează posesorii de carduri la o rețea națională de peste 50 de parteneri dintr-o gamă variată de domenii. Mamizza și M60, Le Bistrot Français, La Finca by Alioli, Zăganu, TEILOR, Nike, Sabon, FREYWILLE și Max Mara sunt doar o parte dintre partenerii atent selectați, dintr-o varietate de domenii și arii de interes pentru consumatorii local: de la fashion, beauty și bijuterii la delicii culinare & restaurante, precum și home & deco.

Pentru a beneficia de 10% cashback din nota de plată din locațiile Mamizza și M60, dar și de alte valori de cashback la comercianții parteneri, posesorii de carduri Mastercard Premium Gold, Platinum, World și World Elite, destinate persoanelor fizice și emise în România, au de parcurs doi pași:

Crearea unui cont de utilizator pe platforma www.priceless.com;

Înrolarea unui card premium eligibil pe pagina programului Mastercard Premium Collection.

Simplu atât pentru client, cât și pentru partener: Odată înrolat cardul, tot ce au de făcut clienții este să achite cu cardul respectiv, iar cashback-ul va fi aplicat automat, fără a fi necesară rezervarea prealabilă a ofertelor, solicitarea discount-ului sau verificarea tipului de card cu care se face plata de către echipa din magazin/shop.

Deținătorul de carduri poate înscrie în platformă oricâte carduri Premium eligibile își dorește, iar cashback-ul se va aplica automat, atât timp cât cardul premium folosit este înrolat în Mastercard Premium Collection.

Whatsapp LinkedIn
neatza cu răzvan și dani mastercard horeca
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o zi
Citește și
Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie 2024. Cum arată un meniu modern pentru sărbători, dar „de...
Neatza cu Răzvan și Dani, 13 decembrie 2024. Cum arată un meniu „de buget” pentru sărbătorile de...
Neatza cu Răzvan și Dani, 12 decembrie 2024. La aniversarea de nouă ani, Bookzone vine cu oferte...
Neatza cu Răzvan și Dani, 10 decembrie 2024. Idei pentru masa de Crăciun. Cum arată meniul tradițional...
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste