Atenție, gospodine! Cea mai bună ciorbă de perișoare, rețeta lui Vlăduț
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan, ne destăinuie mai multe ponturi și sfaturi culinare pentru Rețeta celei mai bune ciorbe de perişoare.
Publicat: Marti, 23 Aprilie 2019, 14:32 | Actualizat: Vineri, 23 August 2019, 14:57Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan, ne destăinuie mai multe ponturi și sfaturi culinare pentru o ciorbă de perioșoare deosebită
Ingrediente ciorbă de perișoare
Pentru ciorba de perișoare avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 gr carne tocate
- 2 linguri de orez
- 1 ceapă
- 2 morcov
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 rădăcină de țelină
- 1 ardei gras, roșu
- pulpa de la 1-2 roșii
- sare
- zeamă de lămâie, după gust
- 1 legătură de leuștean
- 3 l de apă
Ciorbă de perișoare. Mod de preparare
Se pregătesc mai întâi perișoarele. Se călește o ceapă tocată în puțin ulei, apoi se adaugă orezul și se amestecă până începe să se hidrateze.
Vlăduț ne sfătuiește să nu adăugăm orezul în stare brută peste carnea tocată, pentru că va expanda în timpul fierberii și va strica aspectul perișoarelor!
Deci, după ce orezul se hidratează ușor împreună cu ceapa, se lasă la răcit și se adaugă peste carnea tocată. Se asezonează cu sare și piper și se încorporează ouăle.
Se fierb perișoarele pentru trei sferturi în apa fierbinte, apoi se strecoară supa printr-un tifon. Se pune din nou supa la fiert împreună cu perișoarele și legumele curățate și tocate, împreună cu perișoarele.
Spre final de fierbere, se adaugă pulpa de roșii și ardeiul gras tăiat în cuburi, iar după stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat.
Ciorba de perișoare se va acri, după gust, fie la final, fie în timpul servirii, cu zeamă de lămâie.
Se pot adăuga și franjuri de ou, sau smântână.
Spor și poftă bună!