Chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2022
În ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, a preparat o rețetă de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, dar și o rețetă de chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini.
Publicat: Luni, 21 Februarie 2022, 19:12 | Actualizat: Luni, 21 Februarie 2022, 20:00- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă vă plac chiftelele în sos de roșii, cu siguranță veți adora și rețeta de chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini preparată de chef Radu Darie în ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza.
Pe lângă o rețetă interesantă de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, matinalii au mai fost răsfățați și cu o rețetă de chiftele delicioase și preparate într-un mod mai sănătos, dar și cu un desert delicios și aromat, toate preparate de chef Radu Darie.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi acasă rețeta de chiftele din șalău și multe alte ingrediente.
Chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini - Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 600 gr file de șalău
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 felii de pâine albă
- 200 ml lapte
- 300 gr pesmet panko
- 2-3 ouă
- sare și piper
- 1-2 linguri de ulei
- Pentru sosul de roșii:
- 500 gr pastă de roșii
- 250 ml apă, sau supă
- 1 vârf de linguriță cu 7 condimente
- 2-3 lingurițe de harissa
- 1-2 lingurițe de zahăr
- coriandru proaspăt
- Pentru servit:
- pastă de tahini
- iaurt grecesc
- suc de lămâie
- muguri de pin
- pătrunjel verde
Chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele. Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul verde și fileul de șalău și se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin ulei. Se lasă la temperat.
Miezul feliilor de pâine se înmoaie în lapte apoi se scurge bine și se adaugă la ingredientele trase la tigaie. Se amestecă bine totul, se adaugă sare și piper și se omogenizează compoziția prntru chiftele adăugând și 2-3 ouă. Se modelează chiftelele, se trec prin pesmet panko, se așază într-o tavă de copt și se dau la cuptor, la temperatură medie, până când se rumenesc la suprafață. Se scot chiftelele de la cuptor și se mai trag la tigaia încinsă, fără grăsime, pentru a le da un plus de culoare.
Între timp, se prepară sosul de roșii.
Se călește o ceapă tocată în puțin ulei încins, se adaugă și un cățel de usturoi, apoi pasta de roșii. Se completează cu apă și se fierbe sosul, adăugând câte puțin din cele șapte condimente și harissa.
Se potrivește gustul sosului cu sare, se adaugă și zahăr pentru a-i regla aciditatea, iar când devine mai consistent se adaugă chiftelele scurse în el. Se mai prepară împreună pentru 10-12 minute la cuptor, la foc mediu. La final, se adaugă coriandru proaspăt pentru un plus de aromă și prospețime.
Pentru a servi chiftelele în sos de roșii se amestecă iaurtul grecesc cu puțin suc de lămâie, dar și pastei de tahini i se potriivește gustul tot cu suc de lămâie. Cu aceste două sosuri se glazurează chiftelele de șalău în sos de roșii. Se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt și semințe de pin trase la tigaie.
Este un preparat delicios cu tente orientale.
Pentru mai multe detalii, accesați și materialul video de mai sus!