Cotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți. Rețetă preparată de Leoo Dumitru la Super Neatza, 16 decembrie 2021
În ediția din 16 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Vlăduț, bucătarul emisiunii a a fost invitat și influencerul Leoo Dumitru care a preparat o rețetă de cotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți.
Publicat: Joi, 16 Decembrie 2021, 19:45 | Actualizat: Vineri, 30 Decembrie 2022, 10:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este foarte viraal pe Tick Tock, preparând rețete rapide, influencerul Leoo Dumitru a fost invitat în ediția din 16 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani să gătească alături de Vlăduț. El a optat pentru o rețetă de cotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți, foarte gustoasă și ușor de preparat.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi așa rețetă simplă și rapidă, dar foarte gustoasă.
Pe aceeași temăCotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți - Ingrediente
Chiar dacă rețete se compune din mai multe preparate, ingredientele din listă nu sunt complexe, sunt foarte cunoscute și accesibile.
Ingrediente pentru friptura de porc:
- 4 buc. cotlet de porc cu os
- sare și piper
- boia de ardei
- ulei
Ingrediente pentru sos de brânzeturi:
- parmezan
- brînză brie
- gorgonzola
- parmezan
- smântână lichidă
Ingrediente pentru garnitura de cartofi:
- 500 gr cartofi albi
- sare
- unt
- usturoi
- parmezan
- pătrunjel verde
Cotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ingredientelor, mai precis cu pregătirea bucăților de carne care se lasă o perioadă la macerat, apoi cu pregătirea cartofilor care se spală și se fierb mai întâi în coajă.
Cum se prepară friptura din cotlet de porc
Se asezonează cotletele cu sare piper și boia de ardei și se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, pentru a pătrunde aromele în carne. Apoi se rumenesc la tigaia cu ulei încins până când se sigilează pe toate părțile. Se continuă prepararea acestora la cuptor până când sunt bine pătrunse, așa încât să fie crocante la exterior și fragede și suculente la interior.
Pe aceeași temăCum se prepară sosul de brânzeturi
Se dau toate brânzeturile pe răzătoare. Cantitățile se stabilesc în fucție de gustul brânzei care ne place mai mult pentru a influența gustul sosului la final. Se pune smântâna lichidă într-un vas, la foc și se încălzește până la punctul de fierbere. Se adaugă brânzeturile răzuite și se amestecă până când se topesc și se transformă într-un sos cremos.
Cum se prepară cartofii striviți
Se pun cartofii la fiert în apă cu puțină sare și se lasă până când sunt bine pătrunși. Se scurg, se lasă să se tempereze, apoi se ung cu puțin unt pe toate părțile și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se strivesc ușor cu podul palmei, se presară sare și piper peste ei, dar și parmezan răzuit și pătrunjel verde tocat mărunt.
Se adaugă printre cartofi și câțiva căței de usturoi striviți și se pune tava la cuptor. la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Cartofii vor deveni crocanți la exterior și moi și cremoși la interior.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de cotlet de porc cu sos de brânzeturi și cartofi striviți, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.