Antena Căutare

Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021

În ediția din 15 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii a preparat o rețetă de friptură de vita cu sos de piper și cartofi lionezi, dar și o rețetă de desert absolut delicios.

Galerie
Porție de friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi pe o farfurie albastră | Neatza cu Răzvan și Dani

Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase de friptură din carne de vită, chef Nicolai Tand, vă vine în ajutor și vă oferă o rețetă de friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi, pe care a preparat-o în platoul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, în ediția din 15 decembrie 2021.

Este o rețetă absolut senzațională ce combină o multitudine de gusturi și arome, o rețetă pe care o puteți prepara chiar pentru o masă festivă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde și voi pe cei dragi cu o friptură delicioasă și spectaculoasă.

Citește și: Friptură de porc cu vin la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun

Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi - Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, nu sunt ingrediente complexe, sunt simple și la îndemâna oricui.

Ingrediente pentru friptură:

  • 500 gr carne macră de vită
  • sare și piper
  • ulei
  • cimbru
  • usturoi

Ingrediente pentru sos de piper:

  • supă de pui cu multe legume
  • smântână lichidă
  • pătrunjel verde și salvie
  • piper
  • cimbru
  • ceapă
  • usturoi

Ingrediente pentru cartofi lionezi:

  • cartofi
  • ceapă
  • usturoi
  • ulei
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde

Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi - Mod de preparare

Pentru reușita rețetei sunt necesari câțiva pași de preparare a elementelor ce compun preparatul.

Cum se prepară friptura de vită

Carnea de vită se porționează și se asezonează cu sare și piper. Se rumenește mai întâi la tigaie, pe ambele părți, în puțin ulei, apoi se continuă prepararea la cuptor cu puțin usturoi și cimbru până când se pătrunde, dar rămâne roze la interior.

Citește și: Mousse de ciocolată cu piper. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021

Cum se prepară sosul de piper

Pentru prepararea sosului de piper mai întâi se fierbe un stock din oase de pui cu multe legume și ulei. Pe lângă oasele de pui se adaugă ceapă, morcovi, țelină apio, ciuperci, pătrunjel și salvie. Se lasă supa de pui cu legume să fiarbă până când se reduce consistent. Se asezonează cu sare și piper.

Separat se călește în puțin ulei cu unt o ceapă cu 2-3 căței de usturoi și mult piper. Se adaugă smântână lichidă, iar la final se adaugă din stockul de pui cu legume.

Cum se prepară cartofii lionezi

Se curăță cartofii și se feliază în rondele subțiri. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.

Citește și: Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola. Rețeta lui Cătălin Rizea la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021

Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă ceapa cu usturoiul. Se amestecă până când acestea se pătrund, apoi se adaugă feliile de cartofi. Se lasă să se rumenească frumos cartofii, amestecându-i cu grijă pentru a nu-i sfărâma. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. la final se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi, accesați materialul video de mai sus.

Oliveris de la Agriro Fresh, salatele asortate frumuseții. Sunt gata preparate și ideale pentru o alimentație sănătoasă... Mousse de ciocolată cu piper. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x