Escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de piept de pui și paste și anume: Escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle
Publicat: Luni, 28 Iunie 2021, 12:28 | Actualizat: Marti, 29 Iunie 2021, 14:21- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Perfectă pentru o masă gustoasă și hrănitoare, rețeta lui Vlăduț de escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle, preparată la Neatza cu Răzvan și Dani, spre deliciul matinalilor. rețetele lui Vlăduț reprezintă o inepuizabilă sursă de inspirație pentru fanii matinalului. Sunt delicioase, sunt ușor de preparat și sunt explicate pas cu pas în timpul emisiunii.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi un preparat savuros și foarte sățios pentru masa de prânz.
Escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle- Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- sare și piper
- puțin tarhon uscat
- 150 gr făină
- 200 ml supă de pui
- 300 gr ciuperci
- 200 gr unt
- 200 ml vin alb
- 200 ml supă concentrată de pui
- 200 ml smântână dulce
- puțină coajă de lămâie
- 100 gr parmezan
- 200 gr tagliatelle
- puțin ulei
Rețetă de Escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle - Mod de preparare
Pieptul de pui se porționează mai grosier decât pentru șnițele și se condimentează cu sare, piper și tarhon. Apoi se așază bucățile de carne între două foi de hârtie pergament, pe un blat de lemn și se aplatizează ușor cu ciocanul de șnițele, cu mare atenție pentru a nu se strivi fibrele de carne.
Se lasă pieptul de pui la odihnit timp în care se pregătește o supă de pui dintr-o lingură de concentrat pentru bază pentru mâncăruri cu pui de la Maggi și 250 ml apă. Se amestecă bine apa cu concentratul Maggi și se fierbe pentru 15-20 de minute.
Se pune o tigaie cu puțin ulei la foc și se adaugă untul. Când untul este topit, se trec bucățile din piept de pui prin făină și se rumenesc în unt pe ambele părți. Se adaugă supa de pui și vinul, puțin unt, coajă de lămâie, apoi ciupercile feliate și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă smântâna și la final parmezanul răzuit, care va înnobila gustul preparatului și va conferi un plus de cremozitate.
Pastele se fierb al dente, se scurg și se amestecă cu puțin unt, apoi se adaugă în sosul delicios de la escalopul de pui.
Poți opta pentru a pregăti și pastele făinoase în casă, urmând rețeta noastră de tăiței sau paste de casă.
Dacă după savurarea unui astfel de preparat simți nevoia de o porție de desert la masă, îți recomandăm o rețetă simplă și delicioasă de salam de biscuiți cu ciocolată.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi interesante de la Vlăduț, despre cum se prepară rețeta de Escalop de pui cu sos de vin și paste papardelle, nu ezitați să accesați și materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.