Rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand a pregătit un preparat la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Noiembrie 2020, 13:52 | Actualizat: Miercuri, 18 Noiembrie 2020, 15:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru ca rețeta de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde să fie completă, Nicolai Tand a preparat și o delicioasă garnitură de cartofi la cuptor cu smântănă și brânză.
Ingrediente pentru rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde:
- Pentru friptură de vită:
- mușchi de vită
- sare și piper
- ulei de măsline
- rozmarin
- Pentru sos de piper verde
- piper verde
- ulei de măsline
- smântână lichidă
- coniac
- sos de legume coapte
- Pentru garnitură:
- cartofi
- smântână lichidă
- lapte
- sare și piper
- nucșoară
- unt
- 1-2 căței de usturoi
- brânză răzuită
Mod de preparare pentru rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde
Preparare friptură de vită
Mușchiul de vită porționat în medalioane mai grosiere se condimentează cu sare și piper, se trage la tigaie pe toate părțile până se sigilează, apoi se așază într-o tavă cu puțin ulei. Se mai adaugă în tavă și crenguțe de rozmarin și se continuă prepararea la cuptor, la temperatură medie.
Preparare sos de piper verde.
Se pisează piperul verde într-un mojar iar laptele se amestecă cu smântână. Iar pentru că i-a mai rămas de la Rețeta anterioară puțin sos de legume coapte, Nicolai Tand a fiert acest sos cu puțin coniac flambat în prealabil și a adăugat smântâna lichidă, apoi piperul pisat.
Pe aceeași temăPreparare garnitură de cartofi
Cartofii curățați și feliați cu o mandolină se pun într-un vas termorezistent, uns cu unt și usturoi pisat. Se adaugă smântâna și laptele amestecate cu sare, piper și nucșoară și se dă vasul la cuptor, pentru 45-50 de minute, la temperatură medie.
Cu 10 minute înainte de stingerea focului, se presară brânza răzuită peste cartofi.
Este perfectă pentru o masă în familie, această rețeta de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde, preparată de Chef nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani!