Rețetă din Delta - Zacuscă cu pește
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne pregătește o rețetă tradițională din Delta Dunării, Zacuscă cu pește. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Publicat: Joi, 20 Iunie 2019, 08:51 | Actualizat: Miercuri, 31 Iulie 2019, 16:37Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne pregătește o rețetă tradițională din Delta Dunării, Zacuscă cu pește. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Cui nu-i place zacusca? Dar ce ar fi dacă am combina peștele cu zacusca și am provoca o explozie de gusturi?
Bucătarul de la Neatza cu Razvan și Dani, Vladuț, vine azi cu o nouă rețetă menită să ne surprindă papilele gustative.
- Ingrediente zacuscă cu pește
Pentru rețetă, aveți nevoie de morcov, ceapă, roșii, ardei gras, dovlecei și vinete, puțin ardei iute pentru ai îi dai un gust picant.
Piesa de baza pentru zacuscă este trunchiul peștelui Morun. Acesta este cel care dă gustul mâncării.
- Mod de preparare zacusca cu pește
Legumele trebuie coapte, mărunțite și apoi scăzute pe foc. Intervine și trunchiul de Morun după ce sunt gata legumele.
Peștele se condimenta cu sare și piper, se va înveli în folie și se va pun pe jar. Timpul de gătirea durează în funcție de mărimea peșteleui, însă un trunchi mediu de Morun se va ține două, trei ore la foc mic.
Se păstrează bucăți mari de pește în zacuscă și se servesc pe o felie de pâine.