Pui cu lapte de cocos și orez. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 26 ianuarie 2022
În ediția din 26 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat deosebit de delicios. ”Astăzi voi face pui cu lapte de cocos și orez, iar deasupra, ca să aduc un pic de aciditate, o să pun măr verde. Mai adaug ceapă, usturoi, ghimbir, un strop de sos de soia și legume”, a declarat bucătarul de la Neatza.
Publicat: Miercuri, 26 Ianuarie 2022, 14:33 | Actualizat: Miercuri, 26 Ianuarie 2022, 15:37- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de bază preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 26 ianuarie 2022 a emisiunii Super Neatza a fost una pe bază de carne de pui cu orez și lapte de cocos. Este o rețetă pe care Nicolai o prepară foarte des și are un succes deosebit. Preparatul iese cremos și absolut delicios, iar lista de ingrediente este una scurtă și foarte accesibilă.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu așa preparat simplu, rapid și foarte savuros.
Pui cu lapte de cocos și orez - Ingrediente
- piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei de măsline, sau de floarea soarelui
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- puțin ghimbir răzuit
- 2 linguri de sos de soia
- 250 ml lapte de cocos cu pulpă de cocos
- 250 ml supă de pui
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 măr verde pentru decor
- câteva roșii cherry
- 300 gr orez basmati
- 750 ml apă
- sare și piper
- 1 cub de unt
Rețeta de pui cu lapte de cocos și orez - Mod de preparare
Se prepară mai întâi pieptul de pui în lapte de cocos, care necesită mai mult timp de gătire.
Pieptul se curățe, se taie în cubulețe și se asezonează cu sare și piper. Se pun la încins două linguri de ulei de măsline, sau de floarea soarelui, într-o tigaie adâncă sau wok. Se adaugă bucățile de carne și se rumenesc frumos pe toate părțile. Apoi se transferă carnea rumenită în alt vas, iar în tigaie se adaugă restul de ulei. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă în tigaie.
Pe aceeași temăCând ceapa devine translucidă adăugăm ghimbirul răzuit și mai călim puțin ingredientele pentru a-și degaja și ghimbirul aroma. Adăugăm apoi laptele de cocos și supa de pui, iar după câteva clocote, punem înapoi în tigaie și bucățile din piept de pui.
Se mai lasă preparatul să fiarbă la foc mediu, fără capac, până când sosul se reduce și capătă consistență. Se adaugă sosul de soia, sare și piper după gust, se mai lasă să fiarbă pentru două clocote și se stinge focul.
Înainte cu aproximativ 15 minute ca mancarea de pui cu lapte de cocos să fie gata, se prepară și orezul care a stat la hidratat în apă rece. Într-o cratiță se pune orezul scurs de apa în care a stat și clătit în apă rece și se adaugă 750 ml de apă peste el. Se adaugă sare și piper și se fierbe orezul acoperit în jur de 10-15 minute, până când orezul absoarbe toată apa. Se stinge focul, se adaugă un cub de unt și se amestecă ușor, apoi se acoperă orezul și se mai lasă la hidratat până în momentul servirii.
Separat, se trag la tigaie în ulei cu puțin usturoi și câteva roșii cherry care se folosesc la decorarea preparatului, alături de felii din mărul verde.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pui cu lapte de cocos și orez, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la chef Nicolai, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.