Pui cu măsline și năut. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 11 mai 2022
În ediția din 11 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit, ca de obicei, mai multe rețete culinare, una dintre acestea fiind rețeta de pui cu măsline și năut.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 11 Mai 2022, 18:31 | Actualizat: Miercuri, 05 Iulie 2023, 10:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand ne ispitește în cadrul matinalului Supoer Neatza cu mai multe rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. În ediția din 11 mai 2022, Nicolai a gătit mai multe rețete pe bază de carne una dintre acestea fiind rețeta de pui cu măsline și năut.
Rețeta are o combinație interesantă de ingrediente, preparatul este delicios și foarte consistent. Nu mai ai nevoie nici de pâine la masă, pentru că năutul oferă sățietate, însă merge o salată verde cu legume alături, sau o salată din murăturile preferate.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un astfel de preparat din bucătăria lui Nicolai.
Pui cu măsline și năut - Ingrediente
- 2 pulpe mari de pui
- 2 cepe de mărime medie
- sare și piper, după gust
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 200 ml supă de pui sau apă
- 200 ml vin demi sec
- 50 gr măsline negre
- 150 gr năut din conservă
- pătrunjel verde
Rețetă de pui cu măsline și năut - Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc pulpele de pui care necesită puțină marinare înainte de a fi puse la preparat.
Pulpele de pui se crestează din loc în loc și se condimentează cu sare și piper. Se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute pentru a pătrunde condimentele în carne.
Se pune o tigaie cu ambele tipuri de ulei la încins și se rumenesc bine pulpele de pui pe toate părțile. Se pune și ulei de măsline pentru a nu se arde uleiul de floarea soarelui, după cum ne explică Nicolai Tand. Apoi se adaugă ceapa curățată și tocată solzișori. Se lasă să se pătrundă și ceapa ușor, amestecând pentru a nu se arde. Se adaugă vinul și se completează cu apa. Se fierb pulpele de pui în acest lichid până se evaporă alcoolul.
Se adaugă măslinele care au stat puțin în apă rece, apoi boabele de năut din conservă.
Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pulpele de pui să se prepare înăbușit pentru 15-16 minute, la foc domol.
Pe aceeași temăDupă stingerea focului sau în timpul servirii se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile despre modul de preparare al rețetei de pui cu măsline și năut, și sfaturi utile, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 11 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.