Rețetă de aripioare picante cu sos exotic, preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de aripioare picante cu sos exotic.
Publicat: Joi, 24 Iunie 2021, 12:17 | Actualizat: Joi, 24 Iunie 2021, 18:19- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că aripioare de pui sunt îndrăgite de toți și de cei mari și de cei mici, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, le-a combinat într-o rețetă delicioasă cu fructe exotice precum: ananas și cocos, rețetă pe care a denumit-o ”Aripioare exotice". Puteți încerca și voi rețeta urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, detaliați mai jos.
Rețetă de aripioare picante cu sos exotic - Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- sare și piper
- ulei
- roșii galbene
- fulgi de cocos
- ananas proaspăt
- ardei iute
- arahide
- sos picant
- 3 linguri bază pentru mâncăruri cu pui
- 1 litru de apă
Rețetă de aripioare picante cu sos exotic - Mod de preparare
Aripioarele se condimentează cu sare și piper, se așază într-o tavă, se stropesc cu ulei și se dau la cuptor la 220 de grade Celsius, până se rumenesc și devin crocante.
Între timp se prepară sosul exotic. se amestecă baza pentru mâncăruri cu carne de pui cu apă și se pune la fiert. Se lasă să fiarbă până sunt gata aripioarele, apoi se introduc și acestea în supă și se mai fierb câteva minute. Se scot și se păstrează la cald.
Supa se lasă să mai fiarbă până se reduce consistent. Ananasul se feliază și se trage la tigaie în puțin ulei, până se pătrunde și își degajă aromele. Se amestecă cu sosul picant, cu roșii pasate și se adaugă peste supa de pui de pe foc. Se păstrează câteva felii de ananas, dar și câteva roșii galbene și pentru servit și decor.
Arahidele se toacă mărunt după ce se prăjesc ușor și se adaugă în sos împreună cu fulgii de cocos.
Cu acest delicios sos exotic se servesc aripioarele de pui și se decorează cu feliile de ananas oprite și cu fulgi de cocos. Un preparat excelent ce cucerește orice gurmand.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară delicioasa rețetă de aripioare picante cu sos exotic, dar și pentru a nu rata sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.