Rețeta zilei la Super Neatza, 28 septembrie 2021, gătită de chef Nicolai Tand. Linguini cu zucchini și parmezan
În ediția din 28 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, bucătarul îndrăgitului matinal, chef Nicolai Tand, a pregătit o rețetă de paste folosind linguini cu zucchini și parmezan, perfectă pentru masa de prânz sau cină.
Publicat: Marti, 28 Septembrie 2021, 14:19 | Actualizat: Marti, 28 Septembrie 2021, 15:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 28 septembrie 2021 pentru deliciul matinalilor, dar și pentru inspirația gospodinelor telespectatoare trei rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Una dintre acestea este rețeta de linguini cu zucchini și parmezan, simplă de preparat, cu ingrediente puține și mereu la îndemână.
Este o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, pe care v-o prezentăm mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Linguini cu zucchini și parmezan - Ingrediente
- 400 gr paste linguini
- apă + sare
- 2 zucchini de mărime medie
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- frunze de busuioc
- 200 gr parmezan răzuit
Rețetă de Linguini cu zucchini și parmezan - Mod de preparare
La cât de simplă este lista de ingrediente, nici modul de preparare al rețetei nu poate fi complex.
Se începe cu prepararea dovleceilor. pentru un plus de aspect și un efect siurprinzător asupra mesenilor, un dovlecel îl feliem în fâșii, cu ajutotorul unui curățător econom cu spații mari, sau cu răzătoarea tip mandolină. Fâșiile de dovlecel vor fi asemănătoare cu pastele linguini. Al doilea dovlecel se va toca mărunt și se va trage la tigaie în puțin ulei de măsline, cu o ceapă tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni, tocați mărunt.
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se scurg și se trag ușor în unt topit, împreună cu fâșiile de dovlecei. Se amestecă ușor și cu mare atenție să nu se strivească dovleceii, apoi se transferă în tigaia cu celelalte ingrediente.
Pe aceeași temăSe adaugă și câteva frunze de busuioc, sare și piper după gust, dar și un cățel de usturoi, răzuit. Acesta va desăvârși gustul preparatului și va conferi un plus de prospețime. După stingerea focului, se aaugă parmezan răzuit, din belșug.
Spor și poftă bună!
Pe lângă rețeta de linguini cu zucchini și parmezan, chef Nicolai Tand a mai preparat și o rețetă de parmigiana de vinete, inspirată din bucătăria italiană.
Însă, i-a delectat pe matinali și cu un desert delicios și spectaculos pregătind o variantă mai simplă a rețetei de tort Tiramisu.
Urmăriți ediția din 28 septembrie 2021 a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani integral pe AntenaPlay: https://antenaplay.ro/neatza-cu-razvan-si-dani