Rețeta zilei. Nicolai Tand gătește Spumă de hribi cu mămăligă
Chef Nicolai Tand, invitat în platoul Neatza cu Răzvan şi Dani, gătește o delicioasă rețetă pe bază de hribi cu mămăliguță și alte ingrediente interesante, rețetă pe care a denumit-o "Cappuccino de ciuperci”, pentru că la bază este o minunată spumă de ciuperci.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 27 Octombrie 2020, 09:27 | Actualizat: Marti, 27 Octombrie 2020, 20:09Chef Nicolai Tand, invitat în platoul Neatza cu Răzvan şi Dani, gătește o delicioasă rețetă pe bază de hribi cu mămăliguță și alte ingrediente interesante, rețetă pe care a denumit-o "Cappuccino de ciuperci”, pentru că la bază este o minunată spumă de ciuperci.
Iată ce ingrediente a folosit Chef Nicolai Tand pentru rețeta Spumă de hribi cu mămăligă:
- hribi și ciuperci champignon
- ceapă și usturoi
- ulei de măsline și unt
- sare și piper
- cimbru
- bacon
- alune
- smântână
- mălai
- ouă
- pătrunjel
Mod de preparare pentru Rețeta Spumă de hribi cu mămăligă
Se curăță hribii, se toacă în cuburi mici și se trag la tigaie în puțin unt cu puțin ulei și 1-2 căței de usturoi. Se lasă doar până se pătrund ușor și se aromatizează de la usturoi, apoi se adaugă puțin pătrunjel verde, tocat, sare și piper.
Celelalte ciuperci albe și hribi, se feliază și se trag în aceeași tigaie, după îndepărtarea hribilor, împreună cu ceapa și puțin usturoi.
Se adaugă smântâna, sare și piper și se lasă să se degaje aromele și să se lege bine sosul, apoi se blendează și se transformă într-o spumă aerată.
Baconul se taie în felii subțiri și mici, și se dă la cuptor pe hârtie de copt, până devine creocant.
Alunele se prăjesc în unt cu puțină sare, apoi se toacă grosier.
Între timp, se prepară și o mămăligă mai specială.
Se călește ceapă verde în ulei, se adaugă puțin cimbru și apa, iar când aceasta începe să fiarbă, se adaugă sare și mălaiul în ploaie. La final, se adaugă și puțin unt, pentru cremozitate.
Se așază mămăliguța în farfurii, iar peste ea se vor așeza ciupercile, spuma și cuburile de hribi, ouă ochiuri moi, iar deasupra se vor presăra alunele tocate și baconul crocant transformat în fulgi sau pudră.
Puțin pătrunjel verde, ceapă verde și gata-i preparatui Spumă de hribi cu mămăligă.
Spor și poftă bună!