Risotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic. Rețeta lui Marcian Vodnar la Super Neatza, 28 martie 2022
În ediția din 28 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Marcian Vodnar, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de risotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic.
Publicat: Luni, 28 Martie 2022, 14:24 | Actualizat: Vineri, 01 Aprilie 2022, 10:47Pentru că este început de săptămână, bucătăria de la Super Neatza abundă de legume și verdețuri de primăvară, pline de savoare, culoare și vitamine. Chef Marcian Vodnar, noul bucătar al matinalului a preparat în ediția din 28 martie 2022 a emisiunii o rețetă de risotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic.
Chiar dacă titlul rețetei este mai lung, nu este o rețetă complexă, se prepră destul de simplu și rapid, iar gustul este deosebit, la așa combinație de ingrediente.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un așa preparat cu arome de primăvară.
Pe aceeași temăRisotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic - Ingrediente
Pentru că rețete conține 3 preparate, vom avea nevoie de ingrediente pentru fiecare preparat în parte.
Pentru preparat risotto:
- 200 gr orez arborio
- ulei de măsline
- ceapă
- morcov
- roșii
- sare și piper
Pentru pesto de leurdă:
- leurdă
- muguri de pin
- usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper
Pentru garnitură:
- sparanghel
- lămâie
- ridichi
- halloumi
- fistic
- pătrunjel și mărar
- ulei de măsline
Risotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic - Mod de preparare
Se începe cu prepararea unui stock de legume pentru risotto. Într-o oală cu puțină apă se pun la fiert o ceapă, un morcov și 2-3 roșii. Se adaugă sare și se lasă să fiarbă la foc încet până când se degajă toate aromele ingredientelor.
Pe aceeași temăCum se prepară risotto
Când stock-ul de legume este gata se poate prepara și orezul. Se pune o tigaie cu ulei la încins și se călește o ceapă mică, tocată mărunt. Apoi se adaugă orezul și se călește și acesta pentru câteva minute, amestecându-l prin ulei.
Se ia câte un polonic din supa de legume și se adaugă peste orez. Se lasă să absoarbă orezul toată supa și se adaugă alta. Se continuă în acest mod până când se obține un orez foarte cremos.
Între timp, se prepară peso de leurdă
Se spală leurda, se rupe în bucăți mai mici și se pune în recipientul unui blender. Se adaugă usturoi și muguri de pin, dar și puțin ulei de măsline. Se blendează ingredientele și se asezonează pasta rezultată cu sare. Dacă mai neceită se mai adaugă puțin ulei de măsline.
Când orezul este bine hidratat, se adaugă pesto de leurdă și se amestecă.
Pe aceeași temăCum se prepară garnitura de sparanghel cu ridichi și halloumi
Ridichile se feliază și se sotează în tigaia cu puțin ulei, Se amestecă pentru a se sota uniform. Sparanghelul, de asemeni se sptează în tigaia cu ulei de măsline. Brânza halloumi se taie în bucăți mai mari care se trec prin fistic mărunțit și se rumenesc în tigaia cu ulei de măsline.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de risotto cu leurdă, sparanghel, ridichi și halloumi în crustă de fistic, accesați materialul video de mai sus.