Antena

Rețetă de pâine evreiască Challahan. Specialități de pâine din bucătăriile universale

Bucureștenii se pot bucura zilnic de pâine și produse de patiserie cu inspirație din bucătăriile universale, de la cele franțuzești sau italienești, până la preparatele din Yemen, Uzbekistan și Brazilia.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2020, 10:01 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 13:15
Galerie de imagini
O brutăria artizanală care te poartă în jurul lumii
Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că de multe ori vă plictisiți de clasica pâine consumată zi de zi, trebuie să știți că puteți găsi diverse specialități de pâine din bucătăriile universale, iar mai jos vă lăsăm și o rețetă de pâine evreiască Challahan.

Pâinea și produsele de patiserie nu sunt doar produse alimentare ci acestea transmit și diverse povești și tradiții din culturile universale.

Dintre acestea, cele mai apreciate sunt specialitățile de pâine din Israel.

Ziua de vineri este foarte importantă în cultura evreiască, este o sărbătoare săptămânală numită Șabat( Shabat), iar aceștia pregătesc o delicioasă pâine evreiască împletită, cu gust dulce, denumită Challah.

Se spune că pâinea evreiască Challah are proprietăți vindecatoare, însă pentru a te bucura de acestea, trebuie să fii o persoană spirituală.

Pe aceeași temă

Ingrediente pentru Rețetă de pâine evreiască Challahan:

Mod de preparare pentru Rețetă de pâine evreiască Challahan

Mai întâi se face o maia din 100 gr de făină, drojdia și 2-3 linguri de apă călduță și se lasă
15-20 de minute, până compoztia dospește.

Se adaugă ouăle, mierea, uleiul, sarea și, treptat, făina amestecând după fiecare adaos. Se frământă un aluat vârtos, care se acoperă și se lasă la loc cald până își dublează volumul.

Împărțim aluatul în bucăți mai mici pe care le împletim în 2, in 3 și în 4 și lăsăm împletiturile la dospit în tavă acoperite. Le lăsăm 20-30 de minute la crescut, le ungem cu gălbenuș de ou și presăram semințe și le dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade până se rumenesc frumos la suprafață.

Recomandari A1

Nu mai prejos de aceste specialități evreiești sunt și cele franțuzești. Cunoaștem cu toții gustul inconfundabil al baghetei franțuzești, care se prepară în diverse moduri, cea mai apreciată fiind bagheta franțuzească cu maia. Tot din bucătăria franțuzească mai puteți opta pentru o pâine cu supă de ceapă și brânză gruyere.

Mai găsiți și o specialitate de pâine din Yemen, numită Malawah, care este o lipie cu unt, iar cea mai atractivă este o specialitate de pâine cu cartofi mov.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste specialități de pâine din bucătăriile universale, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Whatsapp LinkedIn
bucatarie universala paine evreiasca chalahan sabat pâine challahan reteta de paine
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Descoperă acțiunea, suspansul și drama din serialul Hidden Assets. Sezoanele 1 & 2 sunt disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei Cine este tânărul ucis în măcelul de la mănăstirea din Ieud, Maramureş. Ar fi picat nevinovat în scandal: "Băiat de milioane a fost"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Exercițiile care pot ajuta femeile să prevină declinul cognitiv. Ce trebuie să facă în fiecare zi useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Care sunt cele mai rare culori din lume. Unul dintre pigmenți era mai scump decât aurul UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste