Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ce ar trebui să știm despre pâinea de zi cu zi. Câtă ar trebui să consumăm și ce tip de pâine este recomandat

Se spune că majoritatea românilor nu se abat de la consumul de pâine la nicio masă din zi, însă puțini știu care sunt efectele acesteioa asupra sănătății organismului.

Ce ar trebui să știm despre pâinea de zi cu zi

Studiile arată că mâncăm cea mai multă, dar și cea mai ieftină pâine din toată Europa.

Prietenul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, nutriționistul Alex Stanciu, ne oferă câteva explicații în legătură cu ce ar trebui să știm despre pâinea de zi cu zi. Câtă ar trebui să consumăm și ce tip de pâine este recomandat.

Cuvântul pâine are o rezonanță biblică fiind întâlnit de 300 de ori în biblie, având un înțeles bun pentru că ne hrănește atât trupul cât și spiritul.

Pe vremuri pâinea era mult mai sănătoasă, fiind făcută din cereale fermentate, ceea ce în ziua de azi nu se mai practică, sau se practică foarte puțin. Aceste cereale fermentate conțin micronutrienți, vitamine, minerale foarte ușor asimilabile.

În zilele noastre o pâine asemănătoare este pâinea cu maia.

Citește și: Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară

Pâinea neagră sau integrală este mai sănătoasă decât pâinea albă, având mai puțini micronutrienți.

Pâinea ar trebui consumată în cantități mai mici și în special, ar trebui eliminată de la masa de seară.

O pâine mai sănătoasă este și pâinea cu cartofi, datorită proprietăților benefice ale cartofului și pentru că nu mai conține prea multă făină.

Pâinea cu semințe este o varietate, care este încărcată cu extraproteine și nu este tolerată de oricine. este gustoasă, dar nu atât de sănătoasă.

O regulă importantă, care se găsește și în biblie este de a nu combina pâinea cu lapte.

Pentru mai multe detalii despre pâine și efectele ei asupra sănătății organismului, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Recomandari