Supă cremă de praz. Rețetă din bucătăria olandeză
Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă din bucătăria olandeză: Supă cremă de praz
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 11:38 | Actualizat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 19:21- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este toamnă, iar prazul face parte dintre legumele cu care ne putem răsfăța în acest anotimp și nu numai, să-l includem așadar în cât mai multe preparate, pentru a beneficia de savoarea și proprietățile acestuia.
Se știe că prazul face parte din familia cepei şi a usturoiului, dar nu are gust atât de picant, însă are proprietăţi mult mai puternice, în special consumat în stare crudă.
Dar este bun și inclus în diverse preparate pentru a le da o savoare aparte.
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de praz:
- 4-5 fire de praz românesc
- 2 morcovi
- 250 g ciuperci champignon
- 2-3 linguri smântână
- 150 g cremă de brânză
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 l apă
- 200 g cașcaval gouda
Cum preparăm rețeta Supă cremă olandeză din praz?
Prazul, se curăță de capete și de primele foi, se toacă rondele și se pune la călit în unt. Se presară puțină sare pentru a-i intensifica gustul, dar și pentru a înlesni pătrunderea acestuia mai rapid.
Se adaugă morcovul curățat și tocat rondele și ciupercile spălate și feliate. Se amestecă bine până se pătrund ingredientele, apoi se completează cu apă fierbinte. Se lasă să fiabă 10-15 minute, apoi se scurg ingredientele și se trec prin blender. Se adaugă smântâna și crema de brânză, se mai diluează cu supă fierbinte și se mai fierbe pentru 1-2 minute, potrivind gustul cu sare și piper.
După ce se stinge focul, se adaugă cașcavalul răzuit și se lasă delicioasa supă cremă olandeză de praz la odihnit 20 de minute, înainte de a fi servită. Se poate servi cu felii de pâine gratinate la cuptor cu unt și usturoi și învelite în felii subțiri de prosciutto, cu ciuperci preparate pe grătar, sau cu crutoane simple.
Foarte simplă și ușor de preparat rețeta de Supă cremă de praz din bucătăria olandeză, dar, mai ales, gustoasă și hrănitoare!
Spor și poftă bună!