Antena

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 martie 2022

În ediția din 8 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe preparate pe bază de ciuperci champignon printre care o delicioasă tartă cu ciuperci și un spectaculos aperitiv cu influențe franțuzești: Vol au vent cu ciuperci.

Publicat: Marti, 08 Martie 2022, 13:36 | Actualizat: Miercuri, 19 Octombrie 2022, 06:38
Galerie de imagini
Colaj de poze cu rețetele zilei la Super Neatza: tartă cu ciuperci și vol au vent cu ciuperci
Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, i-a surprins pe carismaticii matilnali cu un meniu delicios pe bază de ciuperci champignon. Astfel, în ediția din 8 martie 2022 a matinalului, Nicolai a preparat patru rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Printre acestea, cele mai adorate au fost o rețetă de tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci.

Sunt rețete simple și delicioase pe care le puteți prepara și voi acasă, răsfățându-i pe cei dragi cu ele. Pentru acestea aveți nevoie ca ingrediente de bază de ciuperci și de aluat foietaj.

Pe aceeași temă

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa gustări delicioase cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci - ingrediente

Pentru ambele rețete se folosesc aproximativ aceleași ingrediente care constau în baza preparatelor și umplutură.

Pentru baza celor două preparate:

Pentru umplutură:

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului foietaj, care necesită coacere separată, pentru ambele preparate.

Pentru tartă se așază o foaie de aluat într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se presează aluatul de la mijloc spre exterioar pentru a-i da formă de cuvă. Se unge cu ou bătut pe margini.

Pentru prepararea coșulețelor din foietaj, în denumirea lor franțuzeazcă, vol au vent, se întinde aluatul foietaj pe masa de lucru Cu un decupator cilindric se decupează cerculețe din aluat.

La jumătate din cerculețe se decupează interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic. Cerculețele întregi se ung cu ou bătut.Se așază peste acestea cerculețele decupate și se presează ușor pentru a se lipi. Apoi se ung și acestea cu ou și se așază într-o tavă, pe hârtie de cop sau în forme de brioșe.

Se pun în tavă și decupajele, unse și ele cu ou. Se pun la cuptor atât coșulețele vol au vent cât și aluatul pentru tartă și se coc pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pe aceeași temă

Între timp, se prepară ciupercile.

Ciupercile pentru tartă se feliază frumos și se sotează în tigaia cu puțin unt și ulei, dar și un cățel de usturoi strivit. Se asezonează cu sare și piper.

Ciupercile pentru vol au vent se toacă mai mărunt și se trag la tigaie tot în unt cu ulei, împreună cu două cepe tocate mărunt și doi căței de usturoi. Se asezonează cu sare și piper, iar când sunt pătrunse, se adaugă smântâna lichidă. se mai prepară pentru câteva minute în smântână, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

Când aluaturile pentru tartă respectiv vol au vent sunt coapte, se scot din cuptor și se umplu cu ciupercile preparate special pentru fiecare rețetă în parte.

Sunt delicioase ambele variante!

Pentru mai multe detalii despre rețetele: Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci, dar și pengtru a descoperi și celelalte rețete preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
reteta lui vladutz Reteta zilei Tarta cu ciuperci Nicolai Tand reteta sos pe baza de ciuperci
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 NHL, fenomenul mondial, se vede din acest an în platforma ta favorită! Cele mai tari meciuri se văd LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Povestea româncei care cumpără case pentru Messi. A pornit de la zero şi a construit un imperiu imobiliar. Inima ei a rămas, însă, la Braşov
Citește și
Super Neatza, 1 februarie 2024. Lino Golden și Delia, detalii din culisele Power Couple România
Super Neatza, 16 septembrie 2023. Rețeta lui Cătălin Rizea: Gulaș
Super Neatza, 6 octombrie 2023. Rețeta lui Vlăduț: Tortul Strugurel
Super Neatza, 5 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Sendviș cu smochine
Video recomandate
Video
Citește și