Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată, este rețeta specială preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, de 8 martie.
Publicat: Luni, 08 Martie 2021, 15:01 | Actualizat: Luni, 21 Iunie 2021, 10:50Un tort deosebit pentru o zi specială ca ziua de 8 martie, ce poate fi preparat chiar și pentru o aniversare, sau orice altă ocazie specială:Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată albă.
Este rețeta lui Vlăduț pe care a pregătit-o în cinstea colegelor de platou și din spatele platoului. Un tort fin și elegant frumos colorat și delicios asortat.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi un astfel de totrt delicios și spectaculos.
Ingrediente pentru Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată
Pentru 2 blaturi de 28 cm:
- 8 ouă
- 500 gr zahăr
- 300 ml ulei
- 525 gr făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 7 gr praf copt
- 150 gr nucă măcinată
- 900 gr morcovi răzuiți
- 1 linguriță scorțișoară
Pentru cremă:
- 500 gr mascarpone
- 400 gr frișcă
- 400 gr zahăr
- coaja și zeama de la o lămâie
- coajă de lime
Pentru glazură:
- 300 gr ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru frișcă
Pentru decor:
- macarons multicolori
- flori
- baby morcovi caramelizați
Rețetă de tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată
Chiar dacă lista de ingrediente este destul de consistentă, tortul de morcovi se prepară destul de ușor, într-un timp relativ scurt.
Cum preparăm bltaurile cu morcovi în compoziție
Pentru a prepara două blaturi de tort cu morcovi nu este nevoie să separăm albușurile de gălbenușuri ca la blaturile de pandișpan.
Se sparg ouăle în bolul mixerului, se adaugă un praf de sare și zahărul și se mixează la treaptă superioară până compoziția sporește în volum, iar zahărul este diluat. Se adaugă uleiul și se continuă mixarea. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, nuca măcinată mai grosier, aromele și, la final, se încorporează morcovii răzuiți fin.
Pe aceeași temăCompoziția pentru blat de tort cu morcovi se întinde în două forme de tort de 28 cm fiecare, tapetate cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.
Cum preparăm crema de mascarpone
Se scurge mascarponele de lichid și se mixează pentru câteva minute, pentru a-i da cremozitate. Frișca se bate spumă, se adaugă zahărul, apoi se amestecă cu mascarponele. Se adaugă și coajă de lămâie și de lime pentru aromă și se dă crema la rece până se răcesc și blaturile de tort.
Apoi se întinde crema de mascarpone între cele două blaturi de tort cu morcovi. Tortul astfel asamblat se dă la frigider până a doua zi, sau pentru cel puțin 5-6 ore.
Cum preparăm glazura de ciocolată albă
După ce se odihnește tortul la rece câteva ore bune, pentru a se așeza bine straturile, preparăm glazura de ciocolată albă.
Punem smântâna pentru frișcă la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere.Apoi adăugăm ciocolata ruptă în bucăți și amestecăm intens până aceasta se topește. Lăsăm glazura de ciocolată albă să se tempereze aproximativ 10 minute, apoi o întindem uniform peste tort. O lăsăm să se prelingă frumos și pe laterale.
Pe aceeași temăDăm din nou tortul la rece până se întărește glazura. Îl decorăm frumos cu ingredientele pentru decor și îl putem porționa.
Salamul de biscuiți reprezintă pentru mulți desertul copilăriei cu care ne răsfăța mama sau bunica. Rețeta este simplă, cu ingrediente pe care le găsim în orice magazin: biscuiți, nuci, rahat, ciocolată, unt și lapte. O puteți încerca și voi!
Spor și poftă bună!