Cu blat foarte aromat, dintr-o combinație delicioasă de mere cu morcovi și o mult îndrăgită cremă de brânză, poate fi un desert ideal pentru un sfârșit de săptămână, acest Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză!
Rețeta Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză - Ingrediente
Rețeta Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză - Preparare
Prepararea blatului pentru tort de morcovi și mere.
Ouăle pentru blat se bat cu zahărul până se albesc.
Se adaugă uleiul, treptat și omogenizează bine.
Făina, sarea, praful de copt, ghimbirul pudră, nucșoara, scorțișoara (sau coaja rasă de portocale) se pun toate împreună și se amestecă.
Se rad morcovii și imediat îi pui în crema de ouă. Omogenizeaza bine, dar cu mișcări lente.
Se adaugă tot amestecul uscat (în două reprize) și amestecăm până la omogenizare. Se amesteăa lent și de jos în sus.
Aluatul se pune într-o formă rotundă tapetată cu unt și făină.
Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 minute.
Când este gata – fă testul cu scobitoarea – se lasă blatul să se răcească puțin, în formă, apoi se scoate cu grijă și se pune pe un grătar să se răcească complet.
Prentru cremă, brânză preparată acasă sau crema mascarpone se bate bine cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Se adaugă untul topit și sleit (rece). Se bate crema cu mixerul până devine spumoasă și capătă o consisteță plăcută.
Se adaugă smântâna și continuă să bați cu mixerul la viteză mică. La final se pune coaja de lămâie și sucul, dar și coaja de portocale confiată. În loc de portocale confiate se poate adăuga două-trei linguri de fulgi de migdale caz în care se poate schimba coaja de portocală cu esență de migdale.
Asamblare
Blatul se poate tăia în două sau trei foi.
Se împarte crema în trei. Din două părți se ia câte o lingură de cremă și se adaugă în cea de a treia parte. Cantitatea mai mare de cremă se folosește pentru îmbrăcatul tortului, la final, iar cele două părți rămase se pun între blaturi.
Se pune prima foaie într-un cerc detașabil și adăugăm crema.
Se pune a doua foaie de blat, peste care punem un nou strat de cremă și la final a treia foaie de blat. Se scoate inelul și se îmbracă tortul cu crema toată rămasă.
Se decorează cu glazură de ciocolată, fulgi de migdale, marțipan în formă de morcovi sau după bunul plac.
Pentru glazura de ciocolată, se pun într-o cratiță pe foc ciocolata și smântâna și se amestecă până se omogenizează, cam 5 minute.
Pentru morcovii din marțipan, mai întâi pregătim culorile cu care vrem să colorăm morcoveii noștri.
În primul bol turnăm câteva picături de colorant roșu și galben, le amestecăm și rezultă portocaliu.
Pentru verde, amestecăm albastru sși galben.
Acum că avem culorile pregătite, împărțim marțipanul în două. Fiecare bucată o modelăm în parte, o frământăm mai bine zis cu amestecul de culori de mai sus. Portocaliu pentru morcovei și verde, bineînteles pentru frunzulițe.
Cu multă răbdare formați morcovei micuți, sau mai mari, după bunul plac. Cu ajutorul cuțitului faceți mici crestături pe morcovi, să imite denivelările pe care la au în mod natural morcovii.
Dacă nu reușim să formăm morcovii, putem să decorăm tortul simplu, cu diverse fructe: