Antena Căutare

Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză

Cu blat foarte aromat, dintr-o combinație delicioasă de mere cu morcovi și o mult îndrăgită cremă de brânză, poate fi un desert ideal pentru un sfârșit de săptămână, acest Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză!

Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză

Cu blat foarte aromat, dintr-o combinație delicioasă de mere cu morcovi și o mult îndrăgită cremă de brânză, poate fi un desert ideal pentru un sfârșit de săptămână, acest Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză!

Rețeta Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză - Ingrediente


  • Pentru blat:
  • 250 g făină
  • 200 ml de ulei floarea soarelui
  • 2 lingurițe mici rase de praf de copt
  • scorțișoara și ghimbir pudră (câte o linguriță) și un varf de cuțit de nucșoară
  • 4 ouă
  • 150 g de morcovi rași prin răzătoarea mică
  • 150 g de mere rase prin răzătoarea mică
  • (secretul este să-i razi și să-i adaugi în compoziție exact la momentul în care ai nevoie de ei)
  • 200 g de zahăr
  • 100 g de nuci mărunțite bine (dar nu date prin mașina de nuci)
  • un vârf de cuțit de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g de mascarpone sau brânză de vaci proaspătă și bine scursă
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 100 g de smântână pentru frișcă
  • coaja rasă de la o lămâie și două linguri de suc de lămâie
  • opțional poți adauga în cremă coaja de portocale confiată, tăiată în bucățele mici.
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g smântână pentru frișcă
  • Pentru morcovii din marțipan:
  • un pachet marțipan Dr.Oetker 150 g
  • colorant portocaliu (sau colorant roșu și galben)
  • colorant verde (sau colorant galben și albastru)
Articolul continuă după reclamă

Rețeta Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză - Preparare

Prepararea blatului pentru tort de morcovi și mere.

Ouăle pentru blat se bat cu zahărul până se albesc.

Se adaugă uleiul, treptat și omogenizează bine.

Făina, sarea, praful de copt, ghimbirul pudră, nucșoara, scorțișoara (sau coaja rasă de portocale) se pun toate împreună și se amestecă.

Se rad morcovii și imediat îi pui în crema de ouă. Omogenizeaza bine, dar cu mișcări lente.

Se adaugă tot amestecul uscat (în două reprize) și amestecăm până la omogenizare. Se amesteăa lent și de jos în sus.

Aluatul se pune într-o formă rotundă tapetată cu unt și făină.

Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 minute.

Când este gata – fă testul cu scobitoarea – se lasă blatul să se răcească puțin, în formă, apoi se scoate cu grijă și se pune pe un grătar să se răcească complet.

Prentru cremă, brânză preparată acasă sau crema mascarpone se bate bine cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Se adaugă untul topit și sleit (rece). Se bate crema cu mixerul până devine spumoasă și capătă o consisteță plăcută.

Se adaugă smântâna și continuă să bați cu mixerul la viteză mică. La final se pune coaja de lămâie și sucul, dar și coaja de portocale confiată. În loc de portocale confiate se poate adăuga două-trei linguri de fulgi de migdale caz în care se poate schimba coaja de portocală cu esență de migdale.

Asamblare

Blatul se poate tăia în două sau trei foi.

Se împarte crema în trei. Din două părți se ia câte o lingură de cremă și se adaugă în cea de a treia parte. Cantitatea mai mare de cremă se folosește pentru îmbrăcatul tortului, la final, iar cele două părți rămase se pun între blaturi.

Se pune prima foaie într-un cerc detașabil și adăugăm crema.

Se pune a doua foaie de blat, peste care punem un nou strat de cremă și la final a treia foaie de blat. Se scoate inelul și se îmbracă tortul cu crema toată rămasă.

Se decorează cu glazură de ciocolată, fulgi de migdale, marțipan în formă de morcovi sau după bunul plac.

Pentru glazura de ciocolată, se pun într-o cratiță pe foc ciocolata și smântâna și se amestecă până se omogenizează, cam 5 minute.

Pentru morcovii din marțipan, mai întâi pregătim culorile cu care vrem să colorăm morcoveii noștri.

În primul bol turnăm câteva picături de colorant roșu și galben, le amestecăm și rezultă portocaliu.

Pentru verde, amestecăm albastru sși galben.

Acum că avem culorile pregătite, împărțim marțipanul în două. Fiecare bucată o modelăm în parte, o frământăm mai bine zis cu amestecul de culori de mai sus. Portocaliu pentru morcovei și verde, bineînteles pentru frunzulițe.

Cu multă răbdare formați morcovei micuți, sau mai mari, după bunul plac. Cu ajutorul cuțitului faceți mici crestături pe morcovi, să imite denivelările pe care la au în mod natural morcovii.

Dacă nu reușim să formăm morcovii, putem să decorăm tortul simplu, cu diverse fructe:

Orez cu tăiței și amestec de alune cu carne și condimente - Ruz u laban sau Ruz u foaii.... Desert la cupă cu biscuiți oreo și mousse de ciocolată alba și neagră...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate culinară a studiat
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate...
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit grătar
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit...
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x