Super Neatza, 29 noiembrie 2022. Cum să prepari un delicios desert Panna Cotta cu ajutorul fructelor congelate de la Gradena
În ediția de Super Neatza din data de 29 noiembrie 2022, chef Nicolai Tand a pregătit un delicios desert italian cu ajutorul fructelor congelate de la Gradena. Ramona Olaru și Florin Ristei i-au sărit în ajutor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Noiembrie 2022, 16:02 | Actualizat: Marti, 02 Mai 2023, 11:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În ediția de marți, 29 noiembrie 2022, chef Nicolai Tand a propus o rețetă pentru un desert italian renumit și anume, Panna Cotta, în prepararea căruia s-a folosit de fructele congelate de la Gradena. Iar, pentru că această perioadă nu este tocmai sezonul fructelor, bucătarul nostru de la Super Neatza a apelat tocmai la fructele congelate marca Gradena:
„Bade, vreau să știu, îți plac fructele? Știi că merg foarte bine cu deserturile, pentru că desertul e dulce și fructul aduce un pic de aciditate. Cică acum nu prea e sezonul, dar astăzi noi avem norocul să gătim cu fructe congelate de la Gradena și o să fac un desert bade, un Panna Cotta, cel mai simplu desert.”, a spus chef Nicolai Tand.
Pe aceeași temăCum pregătești Panna Cotta, un renumit desert italian cu fructele congelate de la Gradena
În ediția Super Neatza din data de 29 noiembrie, chef Nicolai Tand a pus în aplicare replica „ziua bună se cunoaște de dimineața” și a venit cu ideea de a prepara un desert italian fresh cu ajutorul fructelor de la Gradena: celebrul Panna Cotta.
Pe aceeași temăÎnainte de a începe ansamblarea desertului, chef Nicolai Tand a prezentat pungile congelate de la Gradena, deoarece fiecare are un sortiment diferit de fructe, tocmai pentru a ajuta la diversificarea rețetei, atât din punct de vedere estetic, cât și al papilelor gustative:
„Uite și numele e fain, cu zvâc, aste-s fructe albăstrui așa un pic, cu alint, cu bineț și o să facem niște rânduri separate, pe care o să punem peste Panna Cotta, care e albă și o să avem straturi colorate”, a explicat chef Nicolai Tand.
Pe aceeași temăPentru că sunt un produs la îndemână și 100% natural, chef Nicolai Tand le recomandă pentru orice rețetă de prăjituri și deserturi, considerând că pungile congelate de la Gradena nu ar trebui să lipsească din congelatorul nimănui:
„Ce-i fac la acestea este că sunt culese proaspăt, spălate și congelate la minus 40 de grade, ceea ce înseamnă că își păstrează toate proprietățile și nu le mai adaugă nimic ca să reziste. Deci sunt cele mai bune posibile./Le ții la congelator, le-ai scos, ceea ce fac eu acuma.”, a spus chef Nicolai Tand.
Pentru mai multe informații, Florin Ristei le recomandă telespectatorilor să intre pe pagina web gradena.ro.