Care sunt cele mai eficiente suplimente pentru sănătatea oaselor. Medicii confirmă beneficiile
Specialiștii recomandă câteva suplimente pe care oricine trebuie să le ia în calcul pentru sănătatea oaselor! Iată care sunt acestea!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 15:54 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 16:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un expert în suplimentele alimentare a dezvăluit care sunt unele dintre cele mai importante vitamine și minerale care au rolul de a întări oasele și articulațiile, dar și de a-ți recăpăta denistatea osoasă.
Deși la unele deja te gândești, expertul spune că există un supliment care te va surprinde cu adevărat!
Pe aceeași temăIată ce suplimente trebuie să iei în calcul dacă ai probleme cu oasele!
Care sunt cele mai eficiente suplimente pentru sănătatea oaselor
Deși încă din copilărie aflăm că laptele este o sursă extraordinar de bună pentru vitamine și minerale care sunt benefice pentru oase, mulți dintre noi trecem cu vederea peste acest aliment. Medicii spun că acesta are un rol deosebit de important în evitarea fracturilor osoase, dar și a altor afecțiuni problematice precum osteoporoza, și tocmai de aceea recomandă consumul acestuia încă din primele luni de viață.
Potrivit lui Dalton, dieteticianul Trista Best, MPH, RD, LD, de la Balance One Supplements, susține că „unele cauze comune ale pierderii densității osoase includ vârsta, stilul de viață și sănătatea generală”. Specialistul amintește că nivelul densității osoase poate fi crescut printr-o dietă adecvată, suplimente și obiceiuri sănătoase.
Cei trei factori joacă un rol deosebit de important în privința densității osoase, însă există și tratamente care pot fi eliberate pe bază de rețetă care pot reprezenta un real ajutor în această afecțiune. În cazul în care densitatea osoasă s-a pierdut extraordinar de mult, medicii pot recomandă și intervenții chirurgicale în acest sens.
Pe aceeași temă„Medicamentele, inclusiv bifosfonați și denosumab, sunt prescrise în mod obișnuit pentru a crește densitatea osoasă și pentru a reduce riscul de fracturi la persoanele cu osteoporoză sau alte afecțiuni care afectează sănătatea oaselor”, susține Best, potrivit thehealthy.com.
Cu toate acestea, specialiștii recomandă câteva suplimente pe care oricine trebuie să le ia în calcul pentru sănătatea oaselor!
Iată care sunt în rândurile de mai jos!
- Vitamina D
Best susține că vitamina D este extrem de necesară pentru absorbția calciului și pentru mineralizarea oaselor, aceasta reprezentând de fapt cheia pentru a le păstra puternice.
„Dacă aveți o deficiență de vitamina D, poate fi benefic să integrați un supliment de vitamina D în regimul dumneavoastră. (...) Cei expuși riscului de a avea o deficiență de vitamina D, din cauza lipsei expunerii la soare sau a dietei pe bază de plante, pot beneficia de un supliment de vitamina D pentru a ajuta la sănătatea oaselor.”
- Calciu
Calciu și vitamina D fac o echipă minunată, spun medicii.
„O dietă bogată în calciu și vitamina D, împreună cu suplimentarea potențială a acestor nutrienți, poate ajuta la prevenirea pierderii osoase și, potențial, la restabilirea densității osoase pierdute”, mai explică medicul.
Calciul este un mineral responsabil pentru construirea și pentru menținerea oaselor și dinților sănătoși. De asemenea, este util pentru coagularea sângelui, dar și pentru o bună funcționare a mușchilor, inimii și ficatului.
Fiind stocat în oase, acesta poate elibera rezeve de calciu în sânge și țesuturi atunci când este necesar.
- Fosfor
„Fosforul este la fel de important, dar primește puțină atenție pentru impactul său asupra rezistenței osoase. (...) Acest mineral este esențial pentru sănătatea oaselor, deoarece este esențial în reglarea metabolismului calciului. Metabolismul calciului se referă la procesele prin care organismul absoarbe, transportă și utilizează calciul, un mineral care este esențial pentru diferite funcții fiziologice, inclusiv sănătatea oaselor.” explică medicul.
Pe aceeași temă