Piese auto pe care trebuie să le schimbi dacă ai cumpărat o mașină second hand
Parcul auto din România este format în mare parte din mașini achiziționate second-hand. În primul rând, prețul este cel care înclină balanța spre un autoturism la mâna a doua. Multe persoane aleg mașini second hand cu dotări superioare la același preț la care ar fi achiziționat o mașină nouă, dar care nu are aceleași tehnologii.
Publicat: Marti, 07 Iulie 2020, 14:50 | Actualizat: Marti, 07 Iulie 2020, 14:56- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Decizia de a cumpăra o mașină second-hand poate fi foarte bună dacă știi istoricul ei și dacă proprietarul este de acord cu o verificare la reprezentanță sau la un service autorizat. Indiferent de starea mașinii, după ce o achiziționezi, ar fi bine să schimbi câteva piese auto care te vor scuti de neplăceri și de posibile defecțiuni. Pentru a-ți fi mai ușor, îți recomandăm să le cumperi online, dintr-un magazin de specialitate, de unde poți comanda piese auto Opel, VW, Audi, BMW, Ford, Dacia, Nissan și multe altele. În cele ce urmează, îți vom prezenta piesele auto pe care trebuie să le schimbi dacă ai cumpărat o mașina second hand.
1. Filtrele auto: prevenția este mai bună decât tratamentul și acest fapt se aplică și în cazul autoturismelor. Poți preveni defectarea diferitelor componente ale motorului și nu numai prin simpla înlocuire periodică a consumabilelor (filtrele sunt incluse în această categorie). Indiferent ce spune fostul proprietar al mașinii, pentru a te asigura că totul este în regulă, înlocuiește cele cinci filtre (de polen, de aer, de combustibil, de ulei și de particule). O investiție mică poate face diferența între un motor curat, care funcționează perfect și unul plin de diferite particule.
2. Plăcuțele de frână și discurile: pentru a circula în siguranță, este necesar să poți frâna în timp util, iar acest lucru este posibil numai dacă sistemul de frânare este în stare perfectă. Un autoturism care răspunde greu la comenzi, în special la frâne este un adevărat pericol atât pentru șofer și pasageri, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. De aceea, imediat cum autoturismul ajunge în posesia ta, mergi la un service autorizat și schimbă plăcuțele și discurile de frână. În felul acesta, vei putea circula fără să îți faci griji.
3. Garniturile: mulți șoferi acordă importanță acestor mici piese abia în momentul în care apar diferite scurgeri din motor (de ulei sau de alte lichide esențiale). Garniturile au un preț foarte mic și te vor scuti de neplăcerea de a înlocui lichide mult mai scumpe și chiar te vor proteja împotriva deteriorării motorului în lipsa unui nivel corespunzător al lichidelor.
4. Kit de distribuție: în funcție de vechimea mașinii și de tipul de distribuție, s-ar putea să fie nevoie se achiziționezi un nou kit. Așa cum bine știi, distribuția este responsabilă de eliminarea gazelor de eșapament și de aducerea oxigenului în camera de combustie. Printre semnele care îți indică nevoia de a schimba distribuția se numără: răspunsul mai lent al mașinii la accelerare, zgomote ciudate, inclusiv zgomot metalic la frâna de motor și trepidații. Indiferent dacă este o distribuție pe lanț sau pe curea, este bine să o schimbi cât mai repede de la achiziționarea mașinii.
5. Ulei de motor: sunt șanse mari ca uleiul să nu fi fost schimbat în ultima perioadă, mai ales dacă proprietarul știa că urmează să vândă mașina. Un ulei nou, curat, va prelungi durata de viață a motorului și va crește performanțele mașinii.
În încheiere, sperăm ca aceste informații să îți fie de folos în momentul în care hotărăști să achiziționezi un autoturism second-hand!