Cum îți gestionezi, simplu și rapid, afacerile?
Administrarea simplă și eficientă a unui business reprezintă o provocare pentru fiecare manager. Orice activitate solicită multiple resurse și trebuie adaptată pieței. De aceea, este necesară stabilirea unor canale profitabile de promovare, identificarea concurenței sau definirea obiectivelor și a strategiei de lucru. Cu alte cuvinte, vorbim de ore întregi de muncă și organizare pentru a menține o afacere prosperă. Antreprenoriatul este despre execuție, și, cu cât îți dorești să gestionezi mai multe businessuri, cu atât îți va fi mai greu să ai succes.
Autor: Tatiana Ștefan Publicat: Marti, 07 Iulie 2020, 15:25 | Actualizat: Marti, 07 Iulie 2020, 15:27Aproape fiecare proces ce vine la pachet cu managementul unei companii necesită, din partea ta, resurse financiare, de timp și de gândire. Dacă vrei să derulezi afaceri profitabile pe termen lung, iată câteva recomandări care te pot ajuta.
Investește în tehnologie
Atunci când vrei să-ți gestionezi afacerile ușor și corect, tehnologia modernă este cel mai bun prieten. Utilizarea unui sistem integrat de tip ERP oferă o administrare facilă a activității, organizarea și optimizarea tuturor proceselor de business, cum ar fi cele de aprovizionare, vânzare, depozitare, strategii comerciale, producție și management de proiect. De asemenea, administrarea resurselor umane poate fi realizată printr-o aplicație performantă, accesată de pe orice dispozitiv mobil. În acest fel, calculele salariale, pontajele ori taskurile angajaților pot fi cu ușurință incluse într-un singur sistem dedicat resurselor umane. Automatizarea proceselor de lucru este ideală și pentru că ține pasul cu schimbările prin care trece o companie pentru a face față competiției. Astfel de soluții informatice sunt disponibile pe Pluriva.com și pot fi abordate de orice antreprenor. Avansul tehnologiei îți ușurează munca de zi cu zi, iar acest lucru înseamnă creșterea eficienței, performanței și a profitabilității.
Organizează-ți cheltuielile
Sănătatea afacerilor tale depinde de siguranța financiară, la fel și gestionarea facilă a acestora. Așadar, administrează-ți, cu atenție, capitalul, stabilește reguli care să îți permită să întreprinzi toate operațiunile, menține un control asupra fluxului de numerar, onorează la timp plata facturilor și alcătuiește un bilanț lunar pentru a ști unde se duc banii tăi. Plănuiește-ți investițiile pe baza unei analize reale, dacă intenționezi să-ți extinzi afacerile, și evită cheltuielile suplimentare, nejustificate. Evidența clară a costurilor te va ajuta să nu scapi din vedere aspecte importante și să iei decizii corecte, la timp.
Respectă planul de afaceri
Un antreprenor de succes trebuie să pună la punct un plan de afaceri, să-l respecte și să-l actualizeze pe măsură ce businessurile pe care le conduce se dezvoltă tot mai mult. O astfel de strategie te ajută în administrarea organizației, deoarece îți oferă o imagine asupra pieței, publicului țintă, produselor sau serviciilor, contribuind la definirea unui plan de marketing și la realizarea unui buget realist. Practic, gestionarea afacerilor este mult mai simplă prin urmărirea acestui plan de activități bine stabilit, împărțit pe diferite perioade de timp.
Ține cont de priorități
Indiferent de mărimea companiei sau de obiectul de activitate, întotdeauna există lucruri importante și lucruri urgente. În calitate de antreprenor, în fiecare zi, vei avea de rezolvat numeroase sarcini, toate esențiale pentru businessurile pe care le conduci, dar, trebuie să faci diferența între ele. Pentru asta, împarte toate sarcinile în categorii pe niveluri de urgență sau prioritizează-ți activitățile, pe zile. În acest fel, vei avea o evidență clară asupra tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faci și a ordinii în care trebuie abordate.
Deleagă sarcini angajaților
Indiferent de experiența ta, nu poți gestiona totul de unul singur. Un adevărat lider trebuie să aibă în jurul său o echipă potrivită, gata să preia, oricând, cele mai importante sarcini. Prin urmare, delegarea atribuțiilor te ajută să stabilești și mai clar ceea ce este de făcut, să ai în permanență o imagine de ansamblu asupra afacerilor și a performanței lor.
Gestionarea oricărui business se bazează pe organizarea corespunzătoare a timpului, a resurselor, a tehnologiei și a ideilor noi. Administrarea facilă a afacerilor presupune consecvență, dinamism și flexibilitate, dar, totodată, și utilizarea instrumentelor potrivite pentru dezvoltarea lor și creșterea notorietății.