Cum să faci recapitularea materiei cu 11 zile inainte de Bac. Sfaturi pentru elevi
Pe 1 iulie, absolvenții de liceu susțin prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Urmează zile de foc pentru elevii care trebuie să repete ce au învățat în ultimele luni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 15:27 | Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 16:56Pentru a reuși să recapitulezi toate cele trei materii pentru bac, indicat este să nu lași totul pe ultimul moment, indiferent cât de bună este capacitatea ta de memorare.
Apoi, ai grijă de spațiul în care repeți. Alege un scaun confortabil și fă ordine, astfel încât să nu te distragă nimic în timpul pe care-l aloci învățatului.
Încearcă, de asemenea, să repeţi în locuri diferite. Un studiu a demonstrat că dacă schimbi locul de învăţare, acest lucru îţi poate îmbunătăţi considerabil capacitatea de concentrare şi memorare.
Când repeţi, mestecă gumă cu o aromă deosebită. La examen mestecă aceaşi gumă. Studiile spun că acest lucru te poate ajuta să-ţi aduci aminte mult mai repede ceea ce ai memorat.
Pe aceeași temăPoate și notițele te vor ajuta, însă succes garantat vei avea cu schemele și diagramele. Astfel, o să înveți logic, iar culorile și desenele te vor ajuta să îți amintești mai ușor. Ba mai mult, le și poți lipi pe dulap/perete pentru a face mereu contact vizual cu informația.
Te va ajuta și dacă le explici celor din jur ce ai învățat. Așa vei relua constant informați și îți vei ”ascuți” abilitățile de sinteză și argumentare.
Totuși, nu uita de pauze și ai grijă la alimentație. Apa, de asemenea, nu trebuie să îți lipsească.
Cum să faci recapitularea materiei cu 11 zile inainte de Bac. Sfaturi pentru elevi
Probele scrise la bacalaureat 2024 încep pe 1 iulie 2024, astfel că elevii mai au puțin timp la dispoziție pentru a recapitula materia. Timpul este scurt, dar nu este cazul să te alarmezi.
Fă-ţi un plan cu ce ai de învăţat pentru fiecare materie. Te va ajuta să-ţi dai seama cât mai ai de repetat şi odată ce începi să tai de pe listă, o să te simţi din ce în ce mai bine şi vei vrea să termini totul cât mai repede.
Pentru a reuși să recapitulezi totul, e indicat să înveți și structurat. De exemplu, la limba și literatura română sunt trei pași simpli.
Primul pas constă în a citi scemele din carte și a înțelege componentele unui eseu. După ce ai înțeles cum se realizează un eseu, indicat este să-ți consolidezi cunoștințele cu detalii esențiale precum tema centrală, semnificația titlului.
Apoi, după ce te-ai asigurat că ai o bază solidă, poți începe să citești și să repeți comentariul mare, deoarece știi deja cum se redactează un eseu.
Nu în ultimul rând, încearcă să repeți câte puțin în fiecare zi. Stabilește un termen limită pentru a învăța un comentariu și încearcă să împarți materia pe zile până la examen. Ai la dispoziție mai puțin de două săptămâni.
Pe aceeași temăLa matematică, încearcă să citești formulele aranjate structurat în tabele. Apoi recitește exercițiile deja rezolvate pentru a înțelege formulele și fiecare tip de exercițiu pentru examen. Nu ezita să rezolvi și alte exerciții pentru a îți forma mâna.
Știm că ai învățat și că ai emoții pentru zilele în care vei susține probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Pentru că este ceva nou, emoțiile pot fi și mai intense. Astfel că, odihnește-te bine în ziua și noaptea de dinaintea examenelor.
Nu uita ca, înainte să intri în sală, NU încerca să repeţi subiectele. S-ar putea, de emoţii, deşi tu să ştii foarte bine, să le uiţi fix în momentul în care ar trebui să-ţi pui ideile pe foaie și să intri în panică. Abordează totul cu relaxare și răbdare. Succes!
Calendar BAC 2024 sesiunea iunie- iulie
Iată care este calendarul examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie- iulie 2024:
- 3—7 iunie 2024 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
- 7 iunie 2024 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
- 17—19 iunie 2024 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
- 19—20 iunie 2024 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
- 19—21 iunie 2024 Evaluarea competențelor digitale — proba D
- 25—27 iunie 2024 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
- 1 iulie 2024 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
- 2 iulie 2024 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
- 4 iulie 2024 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
- 5 iulie 2024 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
- 8 iulie 2024 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar
- 12.00—18.00
- 9—11 iulie 2024 Rezolvarea contestațiilor
- 12 iulie 2024 Afișarea rezultatelor finale.