Coronavirusul, prezis încă din 2001! Un virus va distruge omenirea până la sfârşitul mileniului, spunea Stephen Hawking
Reputatul astrofizician britanic Stephen Hawking a prezis încă din 2001 că un virus, şi nu bomba atomică, va decima omenirea! Asta în contextul în care coronavirusul Covid-19 a devenit cea mai importantă ştire a momentului şi un subiect de conversaţie pe buzele tuturor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Martie 2020, 08:30 | Actualizat: Vineri, 06 Martie 2020, 09:06Răspândirea noului virus a luat prin surprindere autorităţile chineze la fel ca pe restul lumii, deşi în urmă cu aproape 20 de ani, Stephen Hawking a prezis deja că un virus va distruge specia umană.
Coronavirusul, prezis de Stephan Hawking: "Specia umană va fi distrusă de un virus, nu de bomba atomică"
Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic, considera astronomul britanic, în 2001. Acesta se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ.
"Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană, până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic", afirma atunci într-un interviu astronomul britanic, autorul cărţii ''O scurtă istorie a timpului''.
- Citește și: Coronavirus în România: Al șaptelea caz, confirmat la Timișoara! Pacienta este o elevă de 16 ani
Cine a fost Stephen Hawking?
Hawking, care a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge, a murit în 2018 la 76 de ani şi, chiar dacă în timpul vieţii a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, nu s-a oprit din activitatea imensă în domeniul cercetării.
El a trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană. "Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele", a spus el, pledând pentru empatie, acel sentiment care "ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste".