Antena Căutare

Tot ce trebuie să știi despre testul pentru depistarea coronavirusului. După cât timp vin rezultatele și ce șanse de eroare există?

Cum se face, de fapt, testul de depistare a coronavirusului. După cât timp vin rezultatele și ce șanse de eroare există?

Tot ce trebuie să știi despre testul pentru depistarea coronavirusului. După cât timp vin rezultatele și ce șanse de eroare există?
Tot ce trebuie să știi despre testul pentru depistarea coronavirusului | Profimedia

Fiind vorba tot despre un virus ce atacă aparatul respirator, testul de depistare a coronavirusului are multe puncte comune cu cel pentru gripă. Iată care sunt etapele parcurse pentru a se ajunge la un rezultat, fie că este pozitiv sau negativ.

1. Recoltarea probei

Pacientului suspectat de infecție cu coronavirus i se recoltează o probă biologică. Cum virusul se multiplică în tractul respirator, mostra se va preleva, din salivă sau mucoasa nazală.

Pacientul de 71 de ani din Suceava cu coronavirus a mers în Italia dintr-un motiv tulburător! De ce a fost nevoit să facă vizita

2. Testarea în laborator

Odată prelevată proba, va fi pusă într-un flacon steril și trimisă către un laborator dotat cu un kit special de testare.

În prezent, trusele sunt puse la dispoziție de utorităţile medicale, dar procesul ar putea fi diferit în cazul testelor comerciale care, cel mai probabil, vor apărea pe piaţă în următoarea perioadă.

În SUA, potrivit CNN, eșantioanele sunt refrigerate și trimise într-un pachet de gheață la un laborator, folosindu-se transportul de noapte. Exemplarele refrigerate pot fi păstrate doar 72 de ore, întrucât materialul genetic se degradează pe măsură ce perioada de aşteptare creşte.

Alertă la Timișoara! Autoritățile ar putea decide închiderea oraşului, în urma celor trei cazuri cu coronavirus

Testarea propriu-zisă presupune utilizarea unei proceduri, RT-PCR, princare se depistează prezența genomului virusului 2019-nCoV.

Soluția preparată de specialiști este introdusă în aparatul de testare. Dacă proba conţine coronavirus, materialul genetic va fi amplificat, iar aparatul va afişa un rezultat pozitiv.

3. Când se primește rezultatul?

Începând cu momentul în care eşantionul ajunge la un laborator de stat, rezultatele testelor pot fi disponibile în cel puţin 24 de ore. În acest interval, pacienţii trebuie să stea în izolare.

Cercetătorii, descoperire BOMBĂ despre coronavirus! „A suferit o mutație. Sunt două tulpini! Una este extrem de agresivă!”

4. Ce erori pot apărea?

Întrucât testul caută material genetic viral într-o probă recoltată, calitatea specimenului este critică pentru obţinerea unui rezultat. Virusul ar putea avea o afinitate mai mare pentru anumite părţi ale tractului respirator, aşa că analizele pot fi influenţate de cantitatea de coronavirus prezentă.

Imagini cu puternic impact emoțional! O cameră de supraveghere a surprins momentul accidentului mortal din Brașov. Video... Ce salarii au controlorii de la STB și câte amenzi sunt obligați să dea zilnic?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x